enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Ahmet Yıldız: “Rusya-Ukrayna savaşı 2022’de bitmez”

NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Heyeti Başkanı ve Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız’dan, Rusya-Ukrayna savaşı hakkında dikkat çeken açıklamalar geldi. Yıldız, savaşın 2022 yılında bitmeyeceğini söyledi.

Ahmet Yıldız: “Rusya-Ukrayna savaşı 2022’de bitmez”
02.05.2022
A+
A-

Denizli’nin ve Türkiye’nin Dünya ve Avrupa’daki temsilcilerinden NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Heyeti Başkanı ve Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız Egeyön TV’de Ahmet Deda’nın sorularını yanıtladı. Yıldız yakından takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ahmet Yıldız röportajından öne çıkan açıklamalar:

Avrupa Konseyi ve NATO’da görevler alıyorsunuz. 3. Dünya savaşına doğru gidiyor muyuz?

“RUSYA İSTEDİKLERİNİ ELDE EDERSE BURADA DURMAZ”

İnsanlığın tecrübesi 3. Dünya savaşından insanlığı korumuş oldu. 1. ve 2. Dünya savaşının öncesinde olduğu gibi tepkiler oluşsaydı bugün 3. Dünya savaşına doğru bu iş giderdi. 2014’te Ukrayna’nın bir kısım toprağı ilhak edilmişti. Uluslararası toplum bunu kabul etmedi ama çatışmaya da dönüştürmedi. Rusya’nın son hamleleri çok uzun sürede oluşan uluslararası ilişkiler prensiplerine çok zıt ve kırmızı çizginin ötesinde. Rusya, Ukrayna’dan toprak istedi ve sözünden çıkmamasını istedi. Böyle bir şey olamaz. Uluslararası sistemde ekonomik, kültürel etkiniz olabilir. Bu şekilde tehdit ve çullanarak bu olamaz. Rusya’nın burada özel bir durumu var. Dünyadaki 5-6 nükleer güçten birisi hatta en büyüğü. Avrupa’nın önemli bölümü ya Varşova Paktı’nın üyesiydi ya da Sovyetler Birliği’nin bir parçasıydı. Ukrayna da bunlardan birisiydi. Baltık ülkeleri de aynı durumdaydı. Biz onlarla sürekli beraberiz ve ciddi bir korkuları var. Rusya’nın istediklerini elde ederse burada durmayacağını söylüyorlar. Putin de bazen bunu ağzından kaçırıyor.

“2022’DE BU SAVAŞ BİTMEZ”

2022 yılında bu savaş bitmez. Bunun bitmesinin bir anahtarı var o da Minsk süreci. Orada bu işin kabul edilebilir çözümü belliydi. Orada bir özerklik oluşacak, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü sağlanacaktı. Ama Rusya’nın talepleri bunun çok üzerinde. Saldırılar devam ediyor. Ama buna rağmen ümidi kaybetmemek lazım. Dünyada çok savaş oldu. Savaşan ülkeler şimdi ortaklar. Barış için uğraşlar devam ediyor. Batı’nın buradaki tavrı Rusya bu tavrından vazgeçmese nükleer güçle de direkt savaşılamayacağına göre 1990’larda olduğu gibi ekonomik iflasa götürülmesidir. Bu da çok büyük bir direnişle olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.