enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3645
EURO
34,9594
ALTIN
2.324,26
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

AK Parti Belediye Başkanları Ankara’da Buluştu

AK Parti Belediye Başkanları Ankara’da Buluştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Belediye Başkanları ile Ankara’da Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda buluştu. Toplantıya Denizli’den Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de katıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Ankara’da gerçekleşti. Recep Tayyip Erdoğan toplantıya hatırlatmalarla başladı. Erdoğan;”2019 yılında 4. dönemine girecek olan, 1994 yılana kadar götürebileceğimiz bir AK Parti Belediyeciliği modeli ortaya çıkmıştır.1984’te belediyeler Anavatan Partisine mensup yöneticiler tarafından yönetilmiştir. Bu dönemden sonra dağınık belediyeciliklerin oluştuğu ülkemizde 2004 yılında ise yüksek bir destekle AK Parti Belediyeciliği dönemi başlamıştır”dedi.

Erdoğan’ın Hedefi Yüzde 50+1

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan toplantıda 2019 yılındaki seçimlerdeki hedefini dile getirdi. Erdoğan 2019 seçimlerinden Cumhurbaşkanlığı seçimleri kadar belediyecilik seçimlerininde önemli olduğunu belirtti. Erdoğan;” Bizim için 2019 seçimlerinde belediye seçimleri ayrı bir önem sahip ve hedefimiz en az yüzde 50+1 olmalıdır. Belediyecilik hizmet ise AK Parti Belediyeciliğinin büyüklüğünü diğer belediyelerle kıyaslamak mümkün değildir.Ülkemizde 1397 belediyeden 884’nün AK Parti tarafından yönetiliyor olması milletimiz tarafından teyididir. Biz belediyecilikte de kendi kendimizle yarışıyoruz”dedi.

Erdoğan Gençlerin önemine vurgu yaptı

Erdoğan;”Biz gençliğimize güvendik. İnanıyoruz. Şimdi de kalite sorunumuzu halletmek suretiyle bunu çok daha farklı bir yere taşıyacağız. Bu tablo AK Parti olarak ve bireysel olarak kendimizi yenilememiz, geleceğe hazırlamamızın önemini gösteriyor. Ülkemiz ve dünya öylesine hızlı gelişiyor ki bu yenilenmeyi çok daha köklü bir şekilde yapmamız gerektiği anlaşılıyor. AK Parti’de görev alan her bir arkadaşım benim için partisi için ülkesi için görev yapmış birer kahraman. Bizim partide en vasat görevde yer almış arkadaşlarım muhalefet partilerin yıldızlarından ileridir. 2019 seçimlerinde yüzde 50’nin üzerine çıkmak için mevcutla yetinemeyiz. ”dedi.

‘Dava kalıcı isimler fani’

Erdoğan davanın önemine dikkat çekti. Erdoğan;”15 Temmuz ihanetinin başarısızlığa uğramasında belediyelerimizin vatandaşımızla verdiği destansı mücadele önemlidir. Unutmayın dava kalıcı isimler ise fanidir. Biz kalıcı olana bakacak sadakatimizi davamıza göstereceğiz.AK Parti çatısı altında milletimize hizmet eden bizler isimlerimizi tarihe yazdırdıysak ne mutlu bize. Biz kalıcı olana bakacağız. 2019 Mart’ı bizim için olmazsa olmazdır. Aday olacak başkan adaylarımızın hedefi 2019 Mart değil 2019 Kasım olmalıdır. Belediyelerimiz hakkında en ufak bir spekülasyona imkan vermeyecek şekilde çalışmalarımızı yürütmemiz lazım.”dedi.

Tanrıkulu’na ve Kılıçdaroğlu’na sert sözler

Erdoğan CHP’li milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun SİHA’lar ile sivillerin öldürüldüğü iddialarına sert yanıt verdi. Erdoğan;”Terörle mücadele operasyonlarında ülkemize çok büyük imkanlar sağlayan SİHA ile ilgili iddialar çarpıklığın örneğidir. Sivillerin zarar görmemesine yönelik hassasiyeti herkes takdir ederken birilerinin suyu bulandırmaya çalışması ibretliktir. Terör örgütünün uluslararası bir alana taşımak isteyeceği bir iddiayı siyasete taşımanın bir anlamı yok. SİHA ile sivillerin hedef alındığı gibi tam da terör örgütünün uluslararası alana taşımak isteyeceği yönden bir iddiayı gündeme getirmenin siyasetle ilgisi yoktur. Milletimiz bunlara hak ettiği dersi sandıkta verecektir. Ana muhalefetin başındaki zat ne diyor: Artık kavgaysa kavga diyor. Sizin hayatınız zaten bu milletin kutsallarıyla dalga geçmekle geçti. Eğer bizimle kavga edeceksen bunu zaten kendi ülkeni Avrupa’ya şikayet ederek zaten yapıyorsun. Bu zat bunu alışkanlık haline getirdi. Üstelik bu kavgada yalnız değil.”dedi.

”Sen kimsin ya?”

Rabia işaretini hala bilmeyen öğrenemeyenler var galiba. Bunu unutmayacağız. Herkesin kendine has işareti var bizim partimizin işareti sembolü bu. Herhalde bunu Mahir Bey yazılı olarak göndereceksiniz. Bunun felsefesi belli. Tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet. Bunu Kılıçdaroğlu öğrenmemiş varsın öğrenmesin.(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu) Çıkacaksın 4 yılda terörü bitiririm diyeceksin. Sen kimsin ya? Neyi bitireceksin? Lafla peynir gemisi yürümüyor.

”Duyunca çok üzüldüm”

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan heykel konusuna da açıklık getirdi. Erdoğan;”Bazı belediyelerimizde şahsımın heykel veya benzer görsellerini yapmışlar. Bunu duyunca çok çok üzüldüm. Bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini ne masklar ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum. Bundan sonra lütfen belediyelerimiz bu yanlışlara tevessül etmesinler heykel değil hizmete yönelik eserler diksinler. Bunların bizim değerlerimizle çatışan şeyler olduğunu bilmemiz lazım.”dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.