enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2017
EURO
35,0202
ALTIN
2.503,50
BIST
10.765,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
31°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Açık
27°C

Ak Parti’de Ekrem Başer ismi öne çıktı

AK Parti Denizli kulisleri, genel merkez mülakatının tamamlanmasının ardından iyice hareketlendi. Milletvekili adaylığı için Ekrem Başer ismi öne çıktı. Gazeteci Ahmet Deda, geçtiğimiz günlerde muhtemel 5 adayın içinde ilk sıra Ekrem Başer’i saymıştı.

Ak Parti’de Ekrem Başer ismi öne çıktı
31.03.2023
A+
A-

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan temayül yoklaması sonrası aday adayları, AK Parti Genel Merkezi’ne çağrılmış, burada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile mülakata katılmışlardı. Kritik aday belirleme sürecinde ise kulislerde en çok ismi öne çıkan Ekrem Başer oldu.

AK Parti teşkilatı tarafından büyük destek gören Başer’in aday gösterilmesi bekleniyor. Gazeteci Ahmet Deda geçtiğimiz günlerde Pamukkale TV’deki canlı yayında; “ilk 5’te Ekrem Başer, Mehmet Karabay, Halil Pekdemir, Birtan Şahan ve Bekir Çakır gibi isimler var. Bir tane kadın isim var. O ismi alamadım ama ilk 7’de böyle yepyeni bir liste sunulacak.’ ifadelerini kullanmıştı.

EKREM BAŞER KİMDİR?

Ekrem Başer Denizli’nin tanınan ailelerinden olan Başer Ailesi’ne mensup. Ailenin ilk kuşak üyesi ve adını aldığı dedesi Ekrem Başer, Denizli Sanayi Odası’nın 8 kurucusundan biri olmasının yanısıra 19 yıl boyunca aralıksız oda yönetiminde yer almış, ayrıca hayırseverliği ile bilinen bir işadamıydı. Ailenin ikinci kuşak üyesi baba Seyfi Başer de, yaptığı okullar, sosyal destek programları ve sanayi yatırımları ile biliniyor. Bir dönem aktif siyasetle de uğraşan Seyfi Başer, Cihat Bamyacı döneminde Doğru Yol Partisi yönetiminde yer almıştı.

Ailenin en genç üyesi Ekrem Başer de milletvekili aday adaylığı ile, tıpkı dedesi ve babası gibi dikkatleri üstünde çekmeyi başardı. 1983 yılında Denizli’nin Göveçlik Mahallesi’nde dünyaya gelen Ekrem Başer, ilk orta ve lise öğrenimini Denizli’de tamamladıktan sonra Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünü bitirdi. Siyasete tutkusu nedeniyle yüksek lisansını ise Ahmet Yesevi Üniversitesi Yerel Yönetimler üzerine tamamladı.

2011 yılında AK Parti gençlik kollarında siyasete giren Başer, 2 dönem Merkezefendi ilçe başkan yardımcılığı yaptıktan sonra, Merkezefendi ilçe başkanlığı görevine seçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.