enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Almanya Gergenliği Tavan Yaptı

Almanya Gergenliği Tavan Yaptı
18.08.2017
A+
A-

Türkiye ile Almanya arasındaki gerginlik tavan yaptı. Almanya’nın AB ödemelerini sekteye uğratması ile büyüyen gerginlik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın;”Almanya’daki büyün soydaşlarıma sesleniyorum, sakın bir yanlışa düşüp de, ne Hristiyan Demokratları, ne SPD’yi ne de Yeşilleri desteklemeyin bunlar Müslüman düşmanlarıdır”dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul’da cuma namazının ardından soruları yanıtladı. Almanya ve AB’de ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;”Türkiye’nin tansiyonu düşürme noktasında herhangi bir sorumluluğu yoktur. Eğer bir sorumlu aranıyorsa Almanya’dır. Kendi iç siyasi çekişmelerini bu sürece ulaştırmıştır.”dedi.

”Avrupa Birliği Sözünde Durmamıştır”

AB’nin mülteciler konusunda verdiği sözleri tutmadığına değinen Erdoğan;” AB bize mülteciler için verdiği 3+3 milyar euro’luk sözünü tutmamıştır. Bizim harcadığımız rakam 30 milyar avroyu aşmıştır.”dedi.

”Almanya Türkiyeyi hırpalamaya çalışıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya’da seçimlerin yaklaştığına değinerek;”Almanya neyi konuşuyor? 25-30 gün sonra yapılacak seçim için SPD ve Hristiyan Demokratlar olarak Türkiye’yi ne kadar hırpalarsak içeride o kadar çok oy alırız, düşüncesine düşmüşlerdir.”dedi.

Erdoğan çağrı yaptı

Erdoğan Almanya’nın tutumuna karşı Almanya’daki Türklere çağrı yaptı. Erdoğan;”Almanya’daki büyün soydaşlarıma sesleniyorum,sakın bir yanlışa düşüp de, ne Hristiyan Demokratları ne SPD’yi, ne de Yeşilleri desteklemeyin bunlar Müslüman düşmanlarıdır”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.