enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2336
EURO
35,0478
ALTIN
2.507,75
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C

Altılı Masa kararı üzerine Yasin Öztürk’ten apolet çıkışı

Altılı Masa gerçekleştirilen son toplantı sonrası yapılan açıklamada, liderlerin ortak aday konusunda anlaştığı ve 6 Mart Pazartesi günü tekrar görüşeceği belirtildi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olarak belirlendiği ancak İYİ Parti’nin çekimser kaldığı kulislerde konuşulurken Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ten dikkat çeken apolet çıkışı geldi.

Altılı Masa kararı üzerine Yasin Öztürk’ten apolet çıkışı
03.03.2023
A+
A-

Altılı Masa’nın son toplantısının ardından cumhurbaşkanı adayı için açıklama geldi. Açıklamada: “Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Gözler 6 Mart Pazartesi gününe çevrilirken Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olarak belirlendiği ancak İYİ Parti’nin çekimser kaldığı kulislerde konuşuluyor. İYİ Parti kurmaylarından ise dikkat çeken açıklamalar geldi. İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, “Millet 5’ten büyüktür” paylaşımını yaptı, kısa bir süre sonra paylaşımını sildi.

YASİN ÖZTÜRK’TEN APOLET ÇIKIŞI

İYİ Parti Denizli Millevekili Yasin Öztürk’ten ise apolet çıkışı geldi. Öztürk, “Apoletlerini sök dedik sana…” ifadelerini kullandı. Öztürk’ün bu sözü, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin geçtiğimiz gün yapılan grup toplantısında üstü kapalı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkmış ve “Kimse unutmasın, bazen gerçek komutan olmak için, apoletlerden vazgeçmek gerekir. Sahici bir mücadele için önce kendinle barışmak gerekir. Küçük hesapları bırakıp büyük resmi, gerçek tehlikeyi görmek gerekir.” sözlerine itafen yazdığı yorumlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.