enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4582
EURO
34,9028
ALTIN
2.437,03
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

“Avrupa Göz Yumuyor”

“Avrupa Göz Yumuyor”
06.10.2017
A+
A-

AK Parti MKYK Üyesi, Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, Fransa’nın Mulhouse kentindeki kundaklama ile ilgili açıklamalarda bulundu. TBMM Avrupa Uyum Komisyonu Üyesi Özkan; “Her fırsatta insan hakları ve demokrasi söylemine başvuran Avrupa ülkeleri, yükselen aşırı sağ ve ırkçılığa göz yummaktadır. Bu suçlara caydırıcı cezalar getirmemektedir.” dedi.

Avrupa’da yükselen aşırı sağ ile birlikte, yabancı karşıtlığı, islamofobi ve ırkçılığın gittikçe tırmandığı hatırlatan Özkan;  “Bu eğilimler; fiziksel şiddet, sözlü saldırı, hakaret ve tehdit şeklinde ortaya çıkmakta, özellikle Türk vatandaşlarımızı etkilemektedir. 2011-2016 arasında yaklaşık 800 Türk vatandaşımız bu saldırılara uğramıştır. Son olarak da geçen gün Fransa’nın Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı bölgede meydana gelen kundaklamada 3 Türk vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Her fırsatta insan hakları ve demokrasi söylemine başvuran Avrupa ülkeleri, yükselen aşırı sağ ve ırkçılığa göz yummaktadır. Bu suçlara caydırıcı cezalar getirmemektedir. Aksine toplumdaki yabancı düşmanlığı, özellikle medya üzerinden körüklemektedir.” dedi

Avrupa’yı başta hükümetleri olmak üzere şiddet ve ırkçı söylemlerden vazgeçip, barışın ve adaletin dilini kullanmaya davet eden Özkan yangında ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Mulhouse’un Bourtzwiller Mahallesi’nde meydana gelen yangında Ertunç  ve Aksu ailelerine mensup 3 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi de ağır yaralanmıştı. Yangınla ilgili açıklama yapan Fransız savcı, yangının kundaklama nedeniyle başladığını açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.