enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1337
EURO
35,0475
ALTIN
2.525,12
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C

Aydın-Denizli Otoyolu İhalesi Neden Sürekli Erteleniyor?

İlk olarak Temmuz ayında ihalesi yapılması planlanan ama henüz gerçekleşmeyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk 100 gün planında yer alan Aydın-Denizli Otobanı için AK Parti İzmir milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’dan açıklama geldi.

Aydın-Denizli Otoyolu İhalesi Neden Sürekli Erteleniyor?
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planında yer alan Aydın-Denizli otobanının sürekli ertelenmesi ile ilgili açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Aydın-Denizli Otoyolu ihalesinin ertelenmesine ilişkin, “Demir fiyatları ve diğer fiyatlarda stabil olmayan süreçler yaşanıyor. Bu sadece Aydın-Denizli Otobanı’nda değil yeni yapılan TOKİ’nin ve bakanlıklarımızın ihalelerinde de fiyatlandırmalardan kaynaklı problemler yaşanabiliyor. Bunlar zaten geçici, şu an için piyasa iyice yerine oturmaya başladı.” dedi.

3. KEZ ERTELENMİŞTİ

İlk olarak 24 Temmuz’da yapılması planlanan ihale 15 Ağustos’a ertelenmişti.  Geçtiğimiz ay ise resmi gazetede yayınlanan karar ile 15 Ağustos olarak belirlenen tarih 18 Eylül’de yapılması kararı ile bir kez daha erteleme ile karşı karşıya kalmıştı. Son olarak 18 Eylül’de yapılması planlanan ihale tekliflerin yapılabilmesi için ek süre ihtiyaç duyulacağı gerekçesi ile 3. kez ertelenerek 16 Ekim tarihine alındı.

İHALE NEDEN SÜREKLİ ERTELENİYOR?

Aydın-Denizli Otoyolu ihalesinin 16 Ekim’e ertelenmesine ilişkin düşünceleri sorulan Dağ, şunları söyledi:

“Bu otoyol projesi, benim de vakıf olduğum, milletvekili arkadaşlarımızın da birebir takip ettiği ve bölgemiz için önemli bir proje. Aydın’dan Denizli’ye kadar ilçelerimizin içerisinden geçen trafiğin hayatı olumsuz etkilediğini hepimiz biliyoruz. Bu otobanın yapılması konusunda da bakanlığımızda hiçbir soru işareti yok. Sadece şu an için yaşamış olduğumuz ekonomik durumlardan dolayı, yapılan ihalelere katılımlar konusunda, özellikle de fiyatlandırmalar konusunda sıkıntılar yaşandığı için bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. Buranın yapılması konusunda hükümetimizde herhangi bir irade değişikliği söz konusu değildir. Demir fiyatları ve diğer fiyatlarda stabil olmayan süreçler yaşanıyor. Bu sadece Aydın-Denizli Otobanı’nda değil yeni yapılan TOKİ’nin ve bakanlıklarımızın ihalelerinde de fiyatlandırmalardan kaynaklı problemler yaşanabiliyor. Bunlar zaten geçici, şu an için piyasa iyice yerine oturmaya başladı.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.