enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Yağmurlu
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Bakanlar Kurulu Toplandı, Kurban Tatili Açıklandı

Bakanlar Kurulu Toplandı, Kurban Tatili Açıklandı
15.08.2017
A+
A-

Yeni Kabine ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk toplantısını yaptı. Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasına karar verildiğini açıkladı. 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerin maaşları erken ödenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni Bakanlar Kurulu ile bugün saat 14:00’da Beştepe’de toplantı yaptı. Toplantıda Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılması kararı ve yeni hükümetin 180 günlük yol haritası ana gündem maddesi oldu.

Kurban Bayramı Tatili 10 gün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yeni Bakanlar Kurulu Beştepe’de gerçekleştirdiği toplantıda Kurban Bayramı tatilini 10 güne çıkarttı. Hükümet Sözcüsü Bozdağ şunları söyledi: Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’na tekabül, tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir.”dedi.

2017 Kurban Bayramı Tatil Takvimi

31 Ağustos 2017 – Kurban Bayramı Arefesi (yarım gün resmi tatil)
1 Eylül 2017 – Kurban Bayramı 1. gün (tam gün resmi tatil)
2 Eylül 2017 – Kurban Bayramı 2. gün (tam gün resmi tatil)
3 Eylül 2017 – Kurban Bayramı 3. gün (tam gün resmi tatil)
4 Eylül 2017 – Kurban Bayramı 4. Gün (tam gün resmi tatil)

Kabinede 6 yeni isim

Son görev değişimlerinin ardından kabineye 6 yeni bakan girmişti. Aynı değişiklikler kapsamında 5 bakanın ise görev yeri değişmişti. Yeni kabine 180 günlük eylem planı ile ilgili yol haritası çizildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile eylem planının Kurban Bayramı sonrası açıklanması bekleniyor.

Terör de konuşuldu

Bakanlar Kurulu toplantısında Kurban Bayramı tatili ve 180 günlük eylem planı dışında, Terörle mücadelede son durum, Suriye ve Irak’taki bölgesel gelişmeler ve önümüzdeki dönemde ekonomi ile ilgili atılacak adımlar konuşuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.