enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1843
EURO
34,9989
ALTIN
2.510,73
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Açık
27°C

Basmacı ve Arslan CHP’nin Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Basmacı ve Arslan CHP’nin Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı
09.09.2017
A+
A-

CHP’nin kuruluşunun 94. yıl dönümünde CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı ve Kazım Arslan birer mesaj yayımladı.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 9 Eylül 1923 yılında siyasi hayatına başlayan partisinin kuruluş yıl dönümünü yayımladığı bir mesaj ile kutladı. Basmacı”Bizler var olduğumuz sürece cumhuriyet düşmanları rahat uyuyamayacak” diyerek önemli bir mesaj verdi.

Basmacı Gözdağı Verdi

CHP’nin 94 yıldır olduğu gibi bundan sonra da cumhuriyet ve sonrasında elde edilen kazanımların arkasında dimdik durmaya devam edeceğini ifade eden Basmacı, “Geçmiş dönemler, günümüzde olduğu gibi cumhuriyete açık ve gizli bir şekilde saldırılar oldu. Hepsinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri bu girişimleri başarı ile bertaraf etmesini bildi. Şimdi de aynı durum ile karşı karşıyayız. Cumhuriyetten haz etmeyen bazı kesimler gerken söylem bazında, gerekse de yaptıkları fiillerle insanlarımızın aklı ile alay edercesine oyunlar oynuyorlar. Mustafa Kemal Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden yıpratma ve kamuoyu nezdinde küçük düşürücü bir takım gayretler içerisine giriyorlar. Ancak şunu unutmasınlar ki, biz bu vatanı nasıl kolay kazanmadıksa, cumhuriyeti de kolay kazanmadık. Zamanı geldi canımızı, kanımızı Albayrak ve gelecek kuşaklar için feda ettik. Yine aynı durumla karşı karşıya kalınırsa yine feda etmekten asla ve asla geri adım atmayız. Bizler var olduğumuz sürece cumhuriyet düşmanları rahat uyuyamayacak. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin temel taşı ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal önderliğinde bu vatanı bize emanet eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz” dedi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın, CHP’nin 94. kuruluş yıldönümünde yaptığı açıklama şöyle:

Arslan;“Türkiye 4. Büyük devriminin eşiğindedir. Cumhuriyeti kuran, çokpartili demokratik hayatı getiren, sosyal devleti anayasal güvenceye kavuşturan CHP, şimdi Türkiye’nin en büyük sorunu olan adaleti ve özgürlüğü sağlamak için ülkenin dört bir yanında çalışıyor.

”Huzur ortamını CHP sağlayabilir”

Arslan ;Terörü, teröristlerle pazarlık masasına oturanlar ve devleti teröristlere teslim edenler çözemez. Hukuk devletinde “özgürlük-adalet ve hukuk” dengesini tüm kurumlarıyla yeniden getirecek güç, Türkiye’de yeni bir birlik ve huzur ortamını sağlayacak olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Müdafaa-i Hukuk geleneğiyle emperyalizme ve işbirlikçilere karşı ülkesini savunan CHP geleneği, bugün yeni bir kurtuluş mücadelesini köy köy, şehir şehir yeniden veriyor, laik Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkıyor.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.