enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Basmacı Hükümetin Harcamalarını Eleştirdi

Basmacı Hükümetin Harcamalarını Eleştirdi
03.08.2017
A+
A-

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, yıllık Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporunu değerlendirdi. Raporda yer alan harcamalara dikkat çeken Basmacı, ”Küçük saraylara, makam araçlarına ve sınır hattında örülen duvarlara yapılan ya da yapılacak harcamaların vatandaşa yeni yük getireceğini, bu yükün de vergi artışları ve zam olarak vatandaşın omuzlarına yükleneceğini” söyledi.

”İç İşleri Bakanlığı En güzel Örnek”

Geçmiş yıllarda lüks harcamaları arttıran ‘AKP’ hükümetlerinin tavrının değişmediğini ifade eden Basmacı, İçişleri Bakanlığı’nın bunun en güzel örneği olduğunu söyledi. Basmacı, “Bakanlık, Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu ile hükme bağlanan yıllık Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nu açıkladı. 2017 yılının ilk altı ayına ilişkin harcamalarla ikinci altı aya ilişkin planlanan harcamaların yer aldığı raporda, ‘küçük saraylara’, makam araçlarına ve sınır hattında örülen ‘duvarlara’ harcanan para dikkati çekti. Bu paralar, ekonomik anlamda sıkıntılı günler yaşayan esnafa yeni vergiler, vatandaşlara da zamlar olarak yansıtılacaktır. Birileri, makam mevki kullanarak lüks bir yaşam sürerken birileri de o yaşamdan kaynaklanan darboğazı açmak için kilit olarak görülüyor. İnsanlarımızın refah seviyesini artırmak yerine kendi yaşam kalitelerini artıran, lükste sınır tanımayan AKP hükümetlerini bu sevdadan vazgeçmeye davet ediyorum. Lüks anlayışını gösteriş ile sınırlı tutan zihniyet, kendilerine bakacağına icra dairelerine, banka kuyruklarında yaşamlarını kaybedenlere, girdi maliyetine çalışan ancak borçlardan çıkış bulamayarak traktörlerini satan çiftçimize baksınlar. Gözlerini birazda saraydan köylüye, çiftçiye, esnafa, memura, çalışan ve üreten kesime çevirsinler ki, lükste geldikleri sınırları net olarak görebilsinler. Lale devrini andıran şatafatlı gösterişli hayattan vazgeçin. Vatandaşı dinleyin. Gün gelecek onlar da sizi dinlemeyecek” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.