enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Basmacı’dan Deprem Uyarısı “Rant için değil, gelecek için planlayın”

Basmacı’dan Deprem Uyarısı “Rant için değil, gelecek için planlayın”
22.07.2017
A+
A-

CHP Denizli Milletvekili İnşaat Mühendisi Melike Basmacı, Denizli’de de şiddetli bir şekilde etkisini gösteren deprem sonrasında yeni yapılaşmaya açılan yerlerde planlamayı ranta göre yapılmamasını isteyerek Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığını göreve davet etti.

 

 

CHP Denizli Milletvekili İnşaat Mühendisi Melike Basmacı, Denizlide sabaha kadar korkulu anların yaşanmasına neden olan ege denizindeki depremden ders almamız gerektiğini söyledi. Kandilli rasathanesinin depremin büyüklüğünü 6.6 olarak açıkladığını hatırlatan Basmacı, “1. derece deprem kuşağında bulunan Denizli, dün meydana deprem ile yine korkulu dakikalar yaşandı. Deprem ile yaşamasını öğrenmek lazım. Bunu öğrenirken de insanların yaşam olanı olan konutlarının çağın getirdiği yeniliklere ve belirli kontrollere göre yapılması lazım” dedi.

 

MÜHENDİS GÖZÜ İLE DEĞERLENDİRDİ

Denizli’de binaların dayanıksız olduğuna dikkat çeken Basmacı, “İnşaat Mühendisi gözü ile baktığımızda Denizli’de de geçmiş yıllarda yapılan ve çoğunun da depreme karşı dayanıksız olduğu bilinen kamu ve özel binalar var. Burada yaşayan insanlarımız ve görev yapan memurlarımızın Denizli merkezli olası bir depremde zarar göreceği aşikardır. Büyükşehir ve ilçe belediyelerin gerekli hassasiyeti göstermesini, yeni yapılaşmaya açılan yerlerde planlamayı ranta göre değil, Denizli’nin geleceğine göre planlamalarını bekliyoruz” dedi.

 

GÖREVE DAVET ETTİ

Denizli Valisi Hasan Karahan ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı göreve çağıran Basmacı, “Gelişen ve devamlı göç alan ilimizin geleceğini şekillendirme yetkisini elinde bulunduranların bu hususa dikkatlerini çekiyorum. Bu noktada meslektaşlarımıza da görevler düşmektedir. Toplumun tüm katmanları üzerine düşeni yapar denetim mekanizması çok iyi işletilirse geleceğimizi bir nebze olsun kurtarabiliriz. Yoksa şehri yönetenler olarak tüm sorumluluk sizlerde olacaktır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.