enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5507
EURO
34,8733
ALTIN
2.427,52
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

Basmacı’dan Erdoğan’a Eleştiri

Basmacı’dan Erdoğan’a Eleştiri
21.08.2017
A+
A-

Melike Basmacı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli ziyaretindeki koruma ordusuna ve Denizli’de birçok yolun ulaşıma kapatılmasına dikkat çekti ve eleştirdi. CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, “Cumhurbaşkanını cumhurdan bu denli koruma girişimi nedendir anlamak mümkün değil. Cumhurun kendisi pekala başkanını koruyabilir” dedi.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, artık yol kapatma ve gösteriş dönemlerinin sona ermesini istedi. Özellikle Denizli Büyükşehir Belediyesinin yap-boza döndürdüğü yol yapım çalışmaları nedeniyle şoförlerin çile üstüne çile çekmeye mahkum bırakıldığını ifade eden Basmacı, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nın kızının düğün merasimine katılımı nedeniyle kapanan yolları örnek gösterdi.

“Gösteriş yapıldı”

Denizli halkının büyük çoğunluğunun saatlerde süren yol kapama işlemine tepkili olduğunu aktaran Basmacı, “Şehrin ana artellerini birbirine bağlayan yolların araç trafiğine kapatılması nedeniyle Denizli halkı kabus dolu bir gün yaşadı. Koruma ordusu eşliğinde Denizli sokaklarında boy gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dakika süren geçişi için saatler öncesinden kapanan yollar vatandaşları bezdirdi.  Adeta gösteriş yapıldı. Herkesin isteği, artık yol kapatma dönemlerinin sona ermesidir. Cumhurun kendisi pekala başkanını koruyabilir. Cumhurbaşkanını, cumhurdan bu denli koruma girişimi nedendir anlamak mümkün değil” dedi.

Hükümete tavsiyede bulundu

“Bu durum sadece Denizli’ye has değil, yurdun dört bir yanında yaşanmaktadır” diyerek konuşan ve hükümete mesaj gönderen Basmacı, “23 Nisan, 10 Kasım, 29 Ekim gibi milli bayramların içini boşaltmak için çeşitli bahaneler üreterek gayret gösteren siyasi erke sesleniyorum. Koruma ordusu ile gösteriş yapma ve yol kapatmaların sona erdirilmesi için aynı duruşu sergilemelerini bekliyoruz. O zaman samimiyet testinden başarılı ile geçebilirler. Cumhur makul şüpheli mi ki, onu kendi seçtiği başkanından koruyorsunuz? Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.