enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2727
EURO
34,7937
ALTIN
2.412,03
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Basmacı’nın CHP ve AK Parti Tespitleri Çok Konuşulacak

Basmacı’nın CHP ve AK Parti Tespitleri Çok Konuşulacak
08.04.2018
A+
A-

Denizli Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü’nün Denizli Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirdiği Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısı yüksek bir katılım ile gerçekleştirildi.

İl Başkanı Ali Rıza Ertemur başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Milletvekili, Melike Basmacı, ilçe başkanları, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, belediye meclis üyeleri, geçmiş dönem il ve ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Denizli Milletvekili Melike Basmacı, yaptığı konuşma ile gündeme damgasını vurdu. Basmacı konuşmasında siyasetin bilimsel temelde irdelenmesi gerektiğini belirterek, 2010 yılından bu güne yapılan araştırmaları açıkladı. İşte O konuşma:

30 MİLYON KİŞİ GÖÇ ETMİŞ

“Aslında teammüler gereği milletvekilleri en son söz alır ancak, konuşmasına yapan arkadaşım çıktığı için ben bu sefer önce söz almak istedim. Çünkü sizlere kendi sözlerini değil de genel merkezde araştırma şirketleri ile yaptığımız bire bir çalışmayı aktarmak istiyorum. Belki o zaman 2019 yılındaki konjönktürü CHP gözüyle değil de mecliste olanlarla görme şansınız olur. Şöyle bir araştırma yapılmış, dünyada insanlar neye göre oy veriyor, neye göre öbekleşiyor? Bu araştırmanın bizi ilgilendiren kısmı Türkiye. Maalesef bizim ülkemiz Türkçülük, Kürtçülük, Laiklik ve Dinsizlik kriterlerine göre öbekleşmeye başlamış. Bugün 81 milyonluk nüfusumuzun 30 milyonu göç etmiş. Düşünebiliyor musunuz? 30 milyon insan umut için sürekli hareket halinde daha iyi iş, eğitim, sağlık için. Hep daha iyi için göç edilmiş.

Yine çok enteresan bir çalışma yapılmış.2010 yılından bugüne kadar CHP ve AKP kendi konjönktürleri içerisinde hiç değişmemiş. Yani seçmen kendini daha çok Kürtçü hissettiyse HDP’ye daha az hissettiyse CHP’ye oy vermiş. Ama CHP hep statükosunu korumuş, aynı AKP gibi. Son süreçte erken seçim olmaması da bunu kanıtlıyor. Çünkü ne AKP ne CHP oyunu arttırabiliyor. Süreç aynı şekilde ilerliyor. Türk insanında şöyle bir algı var Devlet ve Hukuk denetleyen olarak görülüyor. Oysa diğer ülkelerde düzenleyendir. AKP liderinin hukuğa saldırması, ya da devleti yok etmeye çalışması, bunun ürünü. Yani halkın korktuğu algıya karşı savaşan kahraman yapıyor kendini. Çok enterasandır araştırmalarda yüzde 70 ben adalet isterim demiş.

CHP MUHAFAZAKAR, AKP İSE LİDERE TAPIYOR

Yine yapılan araştırmalarda CHP’nin prensiplerine çok bağımlı, aşırı muhafazakar, kurallarından vazgeçmeyen, kendini geliştirmeyen, kendilerini özel sanan ve araştırmadan verilere inan bir yapıda olduğu ortaya konmuş. AKP için ise dünyayı sadece bir fikirle değiştirebileceğine inananlar, bağımsızlar, kendinin aptal yerine konulmasından çekinmeden her şeye inananlar, lidere tapan insanlar tanımı yapılıyor. Aslında baktığınızda bana muhafazakar denmesi başta epeyce kırdı. Geçmiş yılların notlarına baktığımızda hep aynı şeyleri söylemişiz. Demek ki biz mufazakarmışız.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.