enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
28°C
Denizli
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Biçer Karaca’dan Okulda Siyaset İddiasına Sert Tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Güney Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde AKP Güney Belediye Başkan adayının seçim propagandası yaptığı iddialarını gündeme taşıdı: Okul müdürü ve müdür yardımcıları acilen görevden alınmalı.

Biçer Karaca’dan Okulda Siyaset İddiasına Sert Tepki!
A+
A-

Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala Güney ilçemizde bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğrenci velilerin iddiasına göre Güney AKP Belediye Başkan Adayı Halil Ayhan’ın, öğretmenleri bir odada toplayarak propaganda yaptıkları iddialarına tepki gösterdi. Biçer Karaca “Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği”nin, “Okullarda siyasi propaganda yürütülemez” maddesini hatırlatarak, AKP’nin bir kez daha hukuka aykırı hareket ettiğini dile getirdi. Biçer Karaca okulların siyasi propaganda merkezi olamayacağını vurgularken öğretmenlerin AKP’nin seçim propagandasına mecbur bırakıldığını dile getirdi.

SEÇİM YASAKLARI UYGULANMIYOR

Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ayrıca seçim yasaklarını da dikkat çekti. Biçer Karaca, YSK’nın geçmişte seçim dönemlerine ilişkin olarak aldığı kararlarda olduğu gibi 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için belirlediği propaganda serbestliği ve seçim yasaklarına ilişkin Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan kararında da ‘Mabetlerde, okullarda, kışla, karargah, ordugah gibi askeri bina ve tesislerle askeri mahfillerde ve kamu hizmeti görülen diğer yerlerde kapalı yer toplantısı yapılamayacağını hatırlattı.

MEB SESSİZ KALMAMALI

Ülkemizin her yerinden okullarda AKP propagandası haberlerinin geldiğine dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca, Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve davet etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Yönetmelikte yasak olmasına rağmen, eğitim kurumlarının siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyleyen Biçer Karaca, iddialara ilişkin soruşturma açılması ve sorumluların görevden uzaklaştırılması gerektiğini, sorumlular görevden alınıncaya kadar konunun takipçisi olacağını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.