enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5869
EURO
34,7990
ALTIN
2.499,78
BIST
9.453,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Büyükşehir’den Basmacı’ya Yanıt

Büyükşehir’den Basmacı’ya Yanıt
06.10.2017
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’nın açıklamalarına yanıt verdi.

Büyükşehir Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada Basmacı’nın siyasi etik ahlak kurallarına aldırış etmediği, gerçeği yansıtmayan bir açıklamada bulunduğu ifade edildi.

Buyuksehir Belediyesi’nin açıklaması  şu şekilde:

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğümüzün Acıpayam İlçesi Yazır Mahallesinde susuzluğun giderilmesi amacıyla mevcut kaynaklara ilaveten yeni sondaj açılıp içme suyu terfi hattı yaptığı çalışmayla ilgili Milletvekili Sayın Melike Basmacı’nın asılsız ve talihsiz iddiaları üzerine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

DESKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yapımı devam eden Acıpayam İlçesi Yazır Mahallesinde susuzluğun giderilmesi amacıyla mevcut kaynaklara ilaveten yeni sondaj açılıp içme suyu terfi hattı yapılmaktadır. Devam eden çalışma kapsamında Yazır Mahallesi’ne 5.300 metre TS EN 12201-2:2011+A1 standartlarına uygun polietilen içme suyu hattı döşenmektedir. Yeni yapılan terfi hattımız kesinlikle asbest boru değildir. Kullanmış olduğumuz PE100 polietilen borular içme suyu kullanımına uygunluğu T.S.E denetiminde yaptırılmıştır.

Vatandaşlarımızın temiz, sağlıklı ve kaliteli suya ulaşması için bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmayıp milyonlarca liralık yatırım yapan Denizli Büyükşehir Belediyesinin tüm bu titiz çalışmalarına rağmen bugün Milletvekili Sayın Melike Basmacı siyasi etik ahlak kurallarına aldırış etmeden, gerçeği yansıtmayan bir açıklamada bulunmuş, Yazır Mahallemize döşenen borularda asbest olduğunu iddia etmiştir. Türkiye’nin en temiz içme suyuna sahip kentimizde; tüm Denizlimizde olduğu gibi Yazır Mahallemize de Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ tarafından döşenen yeni içme suyu hatlarında T.S.E. tarafından da uygun görülen ve asbest içermeyen polietilen malzeme kullanılırken, Sayın Melike Basmacı araziyi gezerek nasıl böyle bir tespitte bulunmuştur? Hangi laboratuvar sonuçlarına göre böyle akıl almaz bir açıklama yapmıştır, anlamak mümkün değildir.

“Çamur at izi kalsın” anlayışıyla hareket edip vatandaşımızı yanlış bilgilendiren bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. Söz konusu talihsiz açıklama tamamen asılsız ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.