enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5237
EURO
34,8437
ALTIN
2.438,67
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Cahit Özkan Çiftçilerle Bir Araya Geldi

Cahit Özkan Çiftçilerle Bir Araya Geldi
01.01.2018
A+
A-

Ak Parti Denizli Milletvekili ve MKYK Üyesi Av. Cahit Özkan, Çivril İlçesi’nde Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanları ile bir araya geldi.

Tarımsal sulama ilgili sorunları bölge çiftçisinin gündeminden çıkarmak için Ankara’da yoğun girişimlerde bulunan AK Parti Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan başkanlığında, Çivril Ak Parti İlçe Başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Çivril Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Kale, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Çivril Belediye meclis üyeleri, Çivril AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri, ve kooperatif başkanlarımızdan bazıları katıldılar.

DOĞAL KAYNAKLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ VE BEŞERİ SERMAYENİN GÜÇLENDİRİLMESİNİN HEDEFLENDİĞİNİ SÖYLEDİ

Tarımsal sulama sorunlarına çözüm bulmak için istişarelerin ve görüş alış verişinin yapıldığı toplantı sonunda açıklama yapan Sayın Özkan, çiftçilerimizin daha verimli ürün elde etmek için ihtiyacı olan basınçlı sulamanın önemine vurgu yaparak, kooperatiflerimizin her türlü imkandan yararlanması adına ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Özkan konuşmasına şöyle devam etti:

“ Bugün burada, sulama kooperatiflerimizin, borçlarını geri ödemesinde kolaylık sağlanması adına gerekli girişimlere başlayacağımızı belirtmek isterim. Üreticilerin, elektrik tüketimi konusunda ayrıcalıklı hale getirilerek, ödediği elektrik ücretinde düşüm yapılması ve ödenen ücretteki KDV tutarının minimum düzeye indirilmesi çiftçilerimizin refahı için uygun görülmektedir. Son zamanlarda bütün sulama kooperatiflerinin belediyelere devir olması ile ilgili de talepler gelmektedir.  DSİ’ den daha önceleri verilen hibelere ait faizlerin ve damga vergilerinin kaldırılarak, üretimi destekleyici çalışmaların artırılması ile ilgili konuları gündemimize alacağız.  Bu konuda, hükümet olarak gerekli çalışmaları planlayacak, çiftçilerimizin refahı adına en kısa zamanda yürürlüğe koyacağız.”dedi.

“BİLİNÇLİ SULAMA EĞİTİMİ ÖNEMLİ”

Bilinçli sulama eğitiminin önemine de değinen Milletvekili Özkan: “Toprağı sadece su ile buluşturmak yeterli değil. Tarım alanlarının doğru yönetilmesi, sulamanın doğru gerçekleştirilmesi ve ekonomik bir üretimin elde edilmesine bağlı.  Suyun toprakla buluşmasının öncelikle öğretilmesi, çiftçilerimizin bilgilendirilmesi, toprakla buluşan suyun doğru kullanılması ve ona bağlı ürün desteğinin belirlenerek o ürünlerin ihtiyacı kadar suyun toprakla bu anlamda buluşturulması gerekiyor. Ne aşırı ne eksik sulama ideal değil” diye konuştu.

“DENİZLİ HER ALANDA OLDUĞU GİBİ, TARIMDA DA ÇOK DAHA ÖTEDE YER ALMAYI HAK EDEN BİR ŞEHRİMİZ.“

Çok kısa bir süre içerisinde Denizli olarak çok önemli adım ve açılımları gerçekleştireceklerini ifade eden Özkan: “Gayretimizi amacımızı bu çerçevede koyduğumuz zaman muhakkak sonuç alacağız. Denizli her alanda olduğu gibi tarımda da çok daha ötede yer almayı hak eden bir şehrimizdir.”dedi.

Çiftçilerimize ve çiftçilerimizin haklarını koruyan kurumlara gerekli desteğin verilmesi konusunda tüm imkanları seferber edeceklerini belirten Özkan: “Amacımız Denizli’de tarımsal üretimi en üst seviyede, en kaliteli şekilde yapmaları için, üreticimize gerekli desteği vermektir. Biz bunun için varız.” diyerek sözlerine son verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.