enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Çapar’dan Bekilli Belediye Başkanı’na Suç Duyurusu

Çapar’dan Bekilli Belediye Başkanı’na Suç Duyurusu
A+
A-

Bekir Çapar Bekilli’de Çoğaşlı Mahallesi’ndeki Atatürk parkının isminin belediye meclisinde görüşülmeden değiştiğini ileri sürerek Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa’ya suç duyurusunda bulundu.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Eski Üyesi Bekir Çapar, CHP’li Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa hakkında suç duyurusunda bulundu. Çapar Belediye Başkanı Başkafa hakkıdna görevi kötüye kullanmak, nüfusu suistimal etmek, Atatürk’ü koruma konunu ihlalden ve Atatürk’ün manevi şahsiyetini rencide ettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Meclis bu parka Atatürk adını vermiştir

Suç duyurusunun ardından Deda Haber’e açıklamada bulunan Çapar, parkın ve meydanın isminin Belediye Meclisi tarafından Atatürk Parkı olmasının karar verdildiğinin altını çizdi. Çapar, “belediye kanununa göre park, cadde ve meydan isimleri meclis kararıyla verilir. Meclis bu parka Atatürk adını vermiştir. Başkan ise bu kararı yok sayarak parkın ismini kendi isteği ile değiştirmiştir. Soruyorum Başkan hangi maddi ya da manevi çıkarı göz önüne alarak tarihi, sosyal, akademik, idari, edebi ya da sanatsal özelliği bulunmayanbir kişinin ismini Atarürk’ün resminin ve isminin üstüne saygısızca yazdırmıştır? Bu olay izahatten varestedir. Akla ve izana aykırıdır ve bu ayıp derhal temizlenmelidir.

Başkanın görevi meclis kararlarını uygulamaktır. Meclis kararlarını değiştirip keyfi bir kararla tasarrufta bulunamaz. Meclise saygısızlık edemez. Şikayetim devam etmektedir. Belediyeye resmi bir bağış söz konusu da değildir. Meydan ve caddelere park ve sokaklara isim verilecekse bunları kurallara uygun olması gerekir. Kimse Nasrettin Hoca misali parayı veren düdüğü çalar diyemez. Bu konu maddidir, Manevi değil. Ayrıca bu durumun izahı Türkçe sözlükte yoktur” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.