enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2602
EURO
35,0455
ALTIN
2.466,17
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C

CHP Denizli Büyükşehir Aday Adayı İçen, Kendini ve Projelerini Anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Denizli Büyükşehir Başkan aday adayı Yılmaz İçen gerçekleştirdiği basın toplantısı ile kendini ve projelerini anlattı. Denizli’nin çıkış yolunun ‘Şeffaflık’ olduğunu dile getiren İçen,”Denizli’de yazacağımız hikaye dünya üniversitelerinde tez olacak. Şişesinde suyu ne kadar berrak ve şeffaf görüyorsak bu yönetimi de o kadar şeffaf ve berrak göreceksiniz”dedi.

CHP Denizli Büyükşehir Aday Adayı İçen, Kendini ve Projelerini Anlattı
27.11.2018
A+
A-

CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Yılmaz İçen bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirdiği basın toplantısına,”Yılmaz İçen neden belediye başkan aday adayı oldu sorusuna cevap vererek başladı” İçen,”Bugün Denizli’de Yılmaz İçen’in belediye başkan adayı olmasından önce Denizli’de nasıl bir yönetim istiyoruz cevabını vermeliyiz kendimize… Denizli’yi nasıl dünya standartlarına ulaştırırız, Denizli’de işsizliğe nasıl derman olarız, Pamukkale’ye gelen turist sayısını nasıl arttırırız, tarım arazilerimiz atıl, sanayimizin büyük bir bölümü kullanılamıyor. Ülkemizde yerelden yeni bir anlayışla çıkışmak yapmak için aday olduk”dedi.

”İNSANLARIMIZI TEKRAR ÜRETİME DAHİL ETMELİYİZ”

Belediyecilik hizmetinde şeffaflığı temele koyacağını söyleyen İçen,”Her kuruşun hesabını toplumumuza vereceği. Çünkü vergilerle insanlarımızın üzerinde öyle bir yük var ki bunları onların üzerinden almamız gerekir. İnsanlarımızı tekrar üretime dahil etmemiz gerekir. Ülkede toplanan vergilerin yarısını devlet yarısını belediyeler kullanıyor. Bu vergilerin üretime, eğitime, kadınlara, çocuklara,çevreye saygılı projeler üretilerek harcanması gerekiyor. Buda 1 milyon vatandaşın yaşadığı şehirde tamamının rıza alınarak yapılmalı. Biz şeffaf olursak basın mensupları da haber peşinde koşmayacak, belediyemizin sitesinden tüm bilgilere ulaşabilecekler. İhaleler dahil tüm bilgileri orada yayınlayacağız.”ifadelerini kullandı.

ORTAK AKIL VURGUSU

Ticaretle uğraştığı için çok sayıda ülke gezdiğini belirten İçen,”Bizim 12-13 yaşından bugüne ülkemizde ne olması gerektiği yönünde endişemiz var. Gittiğimiz ülkelerde yerel ve genelde nasıl yönetim yapılıyor araştırmaları yapıyoruz. Denizli Dünya’nın potansiyel olarak en yüksek şehirlerindendir. Çünkü Atina ve Roma’dan sonra dünya mirası olan Pamukkale buradadır. Termal suları vardır. Denizli’nin tekstil tarihi 5 bin yıla dayanır. Bizim yapmamız gerek elimizdeki değerleri doğru tespit edip, doğru kullanmaktır. Bunu hep birlikte yapacağız. Yapacağımız her şeyi ortak akılla yapacağız. Orada hata olmaz”dedi.

”BİZ BELEDİYE BAŞKANI OLUNCA VATANDAŞ NASIL İŞE GİDİYORSA, BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARI DA İŞE ÖYLE GİDECEK”

Devletin ‘Saraydan’ yönetilmeyeceğini vurgulayan İçen;”Devleti ‘Saraydan’ yönetirseniz, valilerin, kaymakamların ve belediyelerinde masrafları büyüyor. Şunu iddia ediyorum, biz belediye başkanı olduğumuz da vatandaş işe gidiyorsa, belediye başkan yardımcılarımızda o yollarla işe gelecek. Biz 1 lira israf etmeyeceğiz. Bugün Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borcu 1 milyar 377 milyon liradır. Bunu Türkiye ile kıyasladığınızda 140 milyar dolar yapar. Bugün faizlerin artmasıda devletin fazla para talebidir. Buda faizleri arttırır. Faizleri düşürmek istiyorsanız üretime döneceksiniz şeffaf olacaksınız. Türkiye buna dönebilirse Denizli’nin milli geliri 2 kat artar.Denizli’de yazacağımız hikaye dünya üniversitelerinde tez olacak.’şeklinde konuştu.

KREŞ VE YURT PROJESİ

Toplantıda son olarak projelerinden bahseden İçen, her mahallede kreşler açarak kadınların iş hayatına kazanımının sağlanacağını,toplm 10 bin kapasitesi olacak öğrenci yurtları yapacak ve çocukları cemaat yurtlarına mahkum etmeyeceğini dile getirdi.

TARIMDA KOOPERATİFLEŞME

Denizli’de tarım arazilerinin analiz edilerek en iyi ürünlerin yetiştirilmesi için uğraşacaklarını belirten İçen, kooperatifleşme ile Denizli ürünlerinin hasadından 2 gün sonra Avrupa sofralarında olacağını söyledi. Dünya’nın merkezinde Türkiye, Türkiye’nin merkezinde Denizli vardır sloganını kullandı.

PAMUKKALEYE 10 MİLYON TURİST SÖZÜ

İçen Denizli’nin en büyük değeri Pamukkale’deki turist sayısının 5 yıllık görevi süresince 10 milyona çıkartma sözü verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.