enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
21°C
Denizli
21°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Odabaşıoğlu tutuklandı

CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Odabaşıoğlu tutuklandı
28.09.2021
A+
A-

Denizli’de 23 Eylül tarihinde gerçekleşen CHP Merkezefendi danışma kurulu toplantısında CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu’nun konuşması olarak internete düşen görüntülerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla dün Odabaşıoğlu gözaltına alınmıştı.

Bugün tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Odabaşıoğlu’na destek için TBMM İdare Amiri Mehmet Göker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Parti Meclisi Üyesi Gizem Özcan ve Muğla milletvekilleri Süleyman Girgin, Mürsel Alban, Burak Erbay, Suat Özcan, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Denizli Bağımsız Milletvekili Teoman Sancar, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve partililer adliye önünde buluştu.

Saat 13:30’da başlayan davada karar çıktı. Odabaşıoğlu hakkında tutuklama kararı verildi. Odabaşıoğlu cezaevine gönderilirken cezanın henüz belli olmadığı öğrenildi.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN ÇOK SERT AÇIKLAMA

Mahkemenin ardından açıklamalarda bulunan Bülent Nuri Çavuşoğlu;“Bugün bir acı olay yaşadık. Yargının siyasallaştığını, artık hiçbir hakim ve savcının özgürce karar vermediği bir günden geçiyoruz. Kendisi her türlü hakareti ederken, insanları her türlü şeyi söylemeyi kendisine reva görenlerin en ufak eleştiriye dahi tahammülleri kalmamış. Nereden elde edildiği belli olmayan, ses kayıtlarıyla  görüntülerin uyuşmadığı, yasa dışı olarak elde edilmiş bir delile dayanarak hukuksuz bir şekilde, hak, hukuk ve adalet mücadelesinin bu kadar yükseldiği bir yerde gençlik kolları başkanımızın tutuklanması akla, vicdana, ahlaka ve adaletin namusuna leke düşürmüştür. Bu kararı verenler dün FETÖ’nün kararını verenler gibi verdikleri kararların altında kalacaklardır. Gezi olayları hepimizin malumudur. Gezi olaylarında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan demiştir ki;“Talimatı ben verdim” Maalesef olaylarından bugüne bu işin sorumluları tespit edilmemiş ve mahkeme önüne çıkarılmamıştır.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.