enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

CHP Denizli’de Anket Gafı

Kasım ayının başında yapılan bir saha araştırması CHP’de kafaları karıştırdı. Gerçekleştirilen ankette olası adayların ismi içerisinde CHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurusunda bulunan tek ismi Mimar Arif Balkanay’ın bulunmaması kafalarda soru işareti uyandırdı.

CHP Denizli’de Anket Gafı
16.11.2018
A+
A-

CHP’nin yaptırdığı iddia edilen anketin ise Genel Merkez tarafından mı CHP Denizli İl Başkanlığı tarafından mı yaptırıldığı konusunda net bir bilgi yok.

Adnan Keskin

Melike Basmacı

Kazım Arslan

Ahmet Yavuzçehre

Necdet Ardıç

Mustafa Kaynak

Oluşturulan ankette CHP’den Adnan Keskin, Ahmet Yavuzçehre, Fazıl Necdet Ardıç, Kazım Arslan, Melike Basmacı ve Mustafa Kaynak’ın isimleri ankette sorulurken, resmi olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı başvurusu yapan tek aday olan Arif Balkanay’ın ismi yer almadı.

Ankette Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için AK Parti’den Nihat Zeybekci, Nilgün Ök, Osman Zolan, Süleyman Kocasert; MHP’den Mehmet Uz ve Emin Haluk Ayhan; İyi Parti’den ise sadece Yasin Öztürk’ün ismi yer aldı.

Nihat Zeybekci

Nilgün Ök

Osman Zolan

Süleyman Kocasert

Yasin Öztürk

Mehmet Uz

Emin Haluk Ayhan

Yerel seçimlere 4buçuk ay’dan az bir zaman kaldı. CHP Denizli’de 5 ilçede adaylar belirlenirken, diğer ilçeler ve büyükşehir belediye başkanlığı adayları için çalışmaların devam ettiği de biliniyor.

Önümüzdeki hafta sonuna kadar 5 ilçede daha adayların netleşeceği beklenirken, büyükşehir adayının kim olacağı hala merak konusu.

ANKETLERDE ADAY ADAYININ İSMİ YOK

Arif Balkanay

Gerçekleştirilen anket için hazırlanan soru formlarında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’den şimdiye kadar aday adaylığını açıklayan Mimar Arif Balkanay’ın ismi yer almadığı görüldü.

Aday tespiti için yapılan ankette Balkanay’ın isminin olmaması kafalarda soru işareti yaratırken, anket şirketi durumun düzenleme hatası olduğunu belirtti.

“HATA ŞİRKETİMİZİNDİR”

Ankara merkezli bir şirket tarafından gerçekleştirilen ankette Arif Balkanay’ın isminin olmaması durumunun ilk gün sahada fark edildiğini, sonrasında düzeltme yapılarak araştırmanın tekrar baştan başlatıldığını ifade eden şirket yetkilisi, gerekli düzenlemenin ardından Denizli’de 10 günlük bir araştırma yapıldığını söyledi.

Araştırmanın aday belirlemeye yönelik olduğunu belirten yetkili, “Arif Balkanay’ın isminin unutulmasındaki hata şirketimizindir” dedi.

SÜREÇ NE KADAR SAĞLIKLI

Seçimlere az bir zaman kala adayların belirlendiği bu süreçte böyle bir hatanın yapılmasının ardından yöntem tartışması tekrar akıllara gelirken, Denizli’de CHP’nin adaylık sonuçlarının ne kadar sağlıklı olduğu konusunu düşündürdü.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.