enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

CHP Denizli’de Son Durum Ne?

CHP Denizli’de Son Durum Ne?
03.05.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Ali Rıza Ertemur ve örgütten sorumlu il başkan yardımcısı Ali Asker Kantürk’ün milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından, CHP Denizli’de bir süredir belirsizlik hakimdi. Vekaleten İl Başkanlığı görevinde bulunan İl sekreteri Göksel Erdoğan CHP Denizli’deki son gelişmeleri anlattı.

Göksel Erdoğan Kendini Tanıttı

Göksel Erdoğan açıklamalarına öncelikle kendini tanıtarak başladı. Erdoğan,”54 yaşında ve emekli öğretmenim.Siyasal mücadelemiz emekli olduktan sonra gerçekleşti.Emekli olduktan sonra partiye üyeliğim gerçekleşti. Daha öncesinde sendikalarda yöneticilik yaptım ve faaliyetlerde bulundum. 2015 yılında üye olduğum CHP’de 30 Aralık’ta yapılan seçimlerde Ali Rıza Beyle beraber yönetimde yer aldım.Yönetimde il sekreteri olarak görev aldım. Ali Rıza Beyin milletvekili aday adaylığı söz konusu olunca vekaleten il başkanlığını yürütüyorum.”dedi.

İl Başkanı Kim Olacak?

Gölsel Erdoğan CHP Denizli’deki son süreci anlattı. Erdoğan,”İl yönetimi olarak arkadaşlarımızla genel merkez ile de görüşmelerimiz sonucunda yönetimimizde bulunan 23 kişilik ekipten bir il başkanı seçeceğiz. Şuanda benim vekaleten yürüttüğüm görevi seçilecek arkadaşa asaleten devrederek 24 Haziran için çalışmalarımıza başlayacağız.”dedi.

24 Haziran Çalışmaları Nasıl Olacak?

24 Haziran sürecinden bahsetti. Erdoğan,”Biliyorsunuz ki kurumlarda şahıslar gelip geçer, asıl olan işleyiştir. Cumhurbaşkanı adayımızın yarın açıklanmasıyla birlikte, daha önceden hazırlanma çalışmalarını yürüttüğümüz bu baskın, panik seçime, eski il başkanlarımızdan oluşan koordinasyon kurulumuzla birlikte görüş alışverişinde bulunmuştuk. Ali Rıza Başkanımız ile birlikte iki defa toplantı gerçekleştirdik. Yapacağımız çalışmaların byük bir bölümü belirlenmişti. Bunun için ilçelerde danışma kurullarımızı oluşturduk.Bu çalışmalarımız bizi seçim süreci için kısa hazırlığımızdı.Bizler Cumhurbaşkanı adayımızın açıklanması, şuanda hali hazır Denizli’den 13-14 milletvekili aday adayımız var onlarında belli olmasıyla hep birlikte seçim çalışmalarımızı yapacağız.”dedi.

CHP Denizli Sahaya Ne zaman İnecek, Çalışmalar ne olacak?

Erdoğan,”CHP tabi önümüzdeki haftadan itibaren sahaya inecek.Sahaya indiğimizde arkadaşlarımızdan oluşan çalışma grupları, mahalle mahalle, kahve kahve,ev ev dolaşacağız. Tabi ki temel politikalarımız Genel Başkanımızın belirttiği ‘Bu Ülkenin 5 Temel Sorunu Var. eğitim, dış politika, toplumsal barış, demokrasi ve ekonomi’ sorunları üzerine olacak. Bu konulardaki belirsizlikleri,çözüm önerilerimizle halkımıza aktaracağız. Bugün baktığınızda hükümet bizim daha önce seçim vaadi olarak ortaya koyduğumuz emeklilere ikramiye vereceğini açıkladı. Bu bizim projemizdi ve bize nasıl yapacaksınız diye sorulmuştu? Şimdi kendileri can havli ile bunu ortaya attı. Demek ki yapılabiliyormuş. Bizim projelerimizle birşeyler yapmaya çalışıyor. Ama bizim tüm sorunlara bu tarz çözümlerimiz var.Ki yapılan açıklamalarda bununda sadece 1 defaya mahsus verileceği söyleniyor”dedi.

CHP Denizli’den Kaç Milletvekili Çıkarabilir?

Erdoğan,”Gönül isterki 8 milletvekili çıkaralım. Biz çalışmalarımızı yürüteceğiz. Önceki dönemde Denizli’de 2 milletvekilimiz vardı. 3. milletvekilliğimizi şuan MYK üyemiz olan Gülizar Biçer Karaca’nın yurt dışı oyları ile kaybettiğini gördük. Şimdi Denizli’de milletvekiliği sayısının 8’e çıkması ile hedefimiz 4 milletvekiliği. Tabi bu rakam 5’e de çıkabilir ama ittifak oluşması sonucu bu durum biraz zor olabilir. Biz hedefimiz olan 4 milletvekilliğini daha üste çıkarmak için çalışacağız, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de en üst düzeyde oy almayı hedefliyoruz”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.