enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
28°C
Denizli
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

CHP Genel Başkan Yardımcısı Biçer Karaca’dan Zeybekci’ye Gönderme

Karşıyaka Belediyesi, ‘Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin’ yıl dönümünde, anlamlı bir etkinliğe imza attı. Hikmet Şimşek Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek söyleşiye; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yöneticisi Sevil Nazan Keskin konuşmacı olarak katıldı.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca konuşmasında kadınlara hakların verilmediğini aksine yapılan mücadele sonunda elde edildiğini ifade ederken AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi için  ithal aday benzetmesinde bulunması dikkat çekti.

06.12.2018
A+
A-

KEŞFEDİLMEYİ BEKLEMEYECEĞİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca konuşmasında kadınlara bu hakkının verilişinin değil kadınların bu hakkı elde edişinin yıldönümü olduğunu ifade ederek başladı ve kendisinde milli mücadele dönemindeki kadınların verdiği mücadeleyi örnek aldığını ifade etti. “Kadının siyasetteki yeri aynı zamanda bir demokrasidir .  Biz biliyoruz ki aydınlık yarınlarımız için ve devrimler için Cumhuriyet değerleri için bizim kadın kotalarına ihtiyacımız yok.  Bizim gönülden o devrimler için canını vermeye hazır kadın ordumuz var bunu da böyle bilsinler.  Siyasette var olmak için keşfedilmeyi beklemeyeceğiz, çalışacağız.”

İZMİR ONA SEKİZ GÖMLEK BOL GELİR

Önümüzdeki seçimlerde kadınların her alanda karar verici noktalarda olması gerektiğini, 31 Mart  seçimlerinin kadın devrimlerinin yeniden ayağa kalktığı bir seçim olacağını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca Ak Parti İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı  olan Nihat Zeybekçi’ye şu sözlerle cevap verdi :” İzmir’e Denizli’den gelen ithal bir belediye başkan adayı var. Şunları söylemek isterim. İsmi adaylık için ilk geçtiğinde “İzmir mahallenin en güzel kızı , kim almak istemez, almaya geliyorum.” demiş. İzmir en güzel kız olabilir ama İzmir ona sekiz gömlek bol gelir. Yine demiş ki “31 Mart’ta Kordon’da diz kıra kıra Zeybek oynayacağız.” Ben biliyorum ki İzmir’in aydın yüzlü kadınları,  İzmir’in Cumhuriyet değerlerine bağlı kadınları, İzmir’in  Cumhuriyet kadınları 31 Mart’ta onun dizlerini öyle bir kıracak ki, değil Kordon’da gelmek İzmir’in sınırlarının ötesine giremeyecek. ”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.