enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
20°C
Denizli
20°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

CHP İl Başkanı Horzum açıkladı.. Kılıçdaroğlu’nun yanında mı?

Millet İttfakı’nın Denizli İl Başkanları seçimin ardından basın toplantısı gerçekleştirdi. CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum’un açıklamalarda bulunduğu açıklandığı toplantıda dikkat çeken açıklamalar geldi. Horzum, seçimlerde Denizli’de başarılı olduklarını belirtti. İstifası istenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Yanında mısınız?’ sorusuna cevap verdi.

CHP İl Başkanı Horzum açıkladı.. Kılıçdaroğlu’nun yanında mı?
31.05.2023
A+
A-

14-28 Mayıs seçimlerinin ardından Millet İttifakı’nın Denizli İl Başkanları ve SKM Başkanı Ali Marım, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda seçimler için genel değerlendirmeyi CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum yaptı.

BAŞARI VURGUSU

Horzum, seçimlerde Denizli özelinde başarı sağladıklarını belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli’den birinci çıkması, Millet İttifakı’nın toplam 4 milletvekili çıkarmasının, Büyükşehir Belediyesi AK Parti’de olan bir ilde başarı olduğunu ifade etti. Horzum, Türkiye genelinde oylarını alamadıkları 27 milyon, Denizli genelinde 320 bin vatandaşın oylarını neden alamadıklarına dair muhasebe yapacaklarını ve bugünden itibaren yerel seçimler için sahaya çıkacaklarının vurgusunu yaptı.

ŞENİZ DOĞAN’A HAKARETİ GÜNDEME GETİRDİ

Horzum, seçim günü Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a yönelik saldırıya da değindi. Belediye başkanlarının oy kullandıkları sandığın çevresindeki sandıkları ziyaret ederek kolaylıklar dilediğini ancak Şeniz Doğan’ın bunu yapmak isterken Cumhur İttifakı temsilcilerinden hakaret gördüğünü söyledi. Horzum bu davranışı kınadı.

“KEMAL BEY’İN YANINDAYIZ”

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını alan Horzum, Deda Haber’den Oral Can Tatar’ın ‘Kemal Kılıçdaroğlu kaybetti ve istifa çağrıları var. Ekrem İmamoğlı değişim çağrısı yaptı. Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu’nun çekilmesi halinde genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Siz Kılıçdaroğlu’nun yanında mısınız?’ sorusuna Horzum; “Cumartesi günü milletvekillerimiz ile kapalı grup toplantımız var. MYK toplantımız var. PM toplantımız ve il başkanları ile toplantımız var. Benim şahsi fikrim Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu ülke için şanstır. Kılıçdaroğlu, yan yana gelemediğimiz arkadaşlarımızı kucaklamış, sağcısı solcusu ile birleşmeye ihtiyacı olduğunu söylemiştir. Tepkilere rağmen geri adım atmamıştır. Ben Genel Başkanımızın doğruları yaptığına inanıyorum. Bir şeyleri eksik, yanlış anlattık. Kemal Bey bu ülke için bir şanstır. Yanınzdayız”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.