enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

CHP Milletvekili Aday Adayı Sancar, Merak Edilen Soruları Yanıtladı

CHP Milletvekili Aday Adayı Sancar, Merak Edilen Soruları Yanıtladı
23.04.2018
A+
A-

Türkiye 24 Haziran seçimlerine hazırlanırken Denizli’den CHP Denizli Milletvekili aday adaylığını açıklayan Teoman Sancar ile bir röportaj gerçekleştirdik. Sancar sorulan sorulara Türkiye ve Denizli gündemini belirleyecek yanıtlar verdi.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesi önceki dönem CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, CHP Denizli için milletvekilliği aday adaylığını açıklamamıştı. Sancar bu sürecin nasıl geliştiği ve gündeme dair bir çok soruya cevap verdi.

İşte CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı  Teoman Sancar ile gerçekleştirdiğimiz röportaj;

*Kamuoyu belediye başkanı adaylığınızı bekliyordu. Milletvekili aday adayı olma kararınızı nasıl aldınız?

Mustafa Kemal Atatürk’ün bize getirdikleriyle bugün adaylıkları, parlamentoyu ve çoğulcu demokrasinin Türkiye’ye getirdiklerini konuşuyoruz. Bende Cumhuriyet Halk Partisi’nin sade bir üyeliğinden; en onurlu görevde budur bence, partimizin üyesi olmak benim için çok büyük bir onurdur. Üyelikten İl başkanlığına kadar birçok görevde onurlandırıldım. Elimden geldiğinde milletime, memleketime ve ülkeme hizmet etmeye çalıştım. Geçtiğimiz aylarda yapılan kongremizde de il başkanlığına aday olmayacağımı arz ettim. Partimizin 2019 seçimlerinde görev alabileceğimiz arz ettim. Ben bir görev adamıyım. Yaşım ve konumum gereği heyecanımı topluma hizmet etmek için kullanmak isterim. İl başkanlığında da aynı heyecanla çalıştım. Referandum da aldığımız sonuç Türkiye’de de önemli illerden birisidir. Bakanına, Başbakanına, belediye başkanlarına, tüm iktidarın devlet amirlerine karşı biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak dimdik mücadele ederek yüzde 56 gibi bir oy alarak demokrasiye ve Denizli’ye sahip çıkan bir Denizli ortaya çıkardık. Hep hizmet etmek ve eserler üretmek adına içimizde bir hizmet aşkı var. Bugün 24 Haziran gibi bir seçim takvimi gibi ortaya çıkınca, bu dönemde partime, milletime hizmet edebilmek için aday olmayı düşündüm. Takdir genel merkezin, örgütün ve milletimizindir. Bu anlamda olabilecek bir ön seçiminde adayıyım. Egolarım hiçbir zaman aklımın ve yüreğimin üstünde olmadı.

Sizi belediye başkanlığı için değerlendirmek istediklerini düşünelim. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Cumhuriyet’in en zedelendiği, en yarala aldığı demokrasinin ötelenmeye çalışıldığı bir dönemde şahsımızla ilgili hiçbir lüksümüz olmaz, olamayacak. Partimizi eski dönemlerindeki gibi şaha kaldırmak istiyorum. Partimizin Denizli’de birinci parti olmasını istiyorum. Belediye başkanlığı için görevlendirirlerse yine aynı heyecanla çalışırız.

 Denizli’den 8  milletvekili seçilecek. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Denizli’den kaç milletvekili çıkaracağını düşünüyorsunuz?

En son referandum sonuçlarına baktığımızda, biz il başkanı olarak alanlarda gezerken vatandaşlarımızdan alsığımız yansımaya baktığımızda, milletimizin iktidar partisine olan tepkisini gördüğümüzde 4 milletvekili garantidir. Beşinci milletvekilimiz ise yüzde 50-52’lerdedir. Yüksek ihtimalle beşinci milletvekilli koşacaktır. Yıllardır iktidarın Türkiye’ye ve Denizli’ye ne getirdiği ortada. Bugünkü kaos ve huzursuzluk ortamına, iç ve dış kavgalara ve savaşlara bu ülkede vatandaşlarımız asla prim vermeyeceklerdir.

Muhalefetten gelen tek bir ses var. Yapılacak seçimin erken seçim değil, baskın seçim olduğunu söylüyorlar. Seçime 2 aylık bir süre kaldı. ‘Baskın seçim’ hakkında ne düşünüyorsunuz ve 2 yıllık süreçte hazırlıklarınızı tamamlayabilecek misiniz?

Bazen rakibiniz o kadar çok hata yapar ki; sizin onların hatasını anlatmanıza çok gerek kalmaz. Zaten yaşananlar ortadadır. Baskın seçim meselesine iki yönlü bakıyorum. Bizim için baskın seçim. İktidar partisi için bilinçli, tasarılı, planlı ve programlı, tamamen samimiyetten ve iyi niyetten uzak, aklınca böyle bir hamleyle seçimleri tekrar alabilir miyim acaba diye bir plan yapmış. Bu planı ince ince işlemişler. Yavru iktidar MHP, genel başkana destek vermiş. Bir gün biri çıktı bir şey söyledi, ertesi gün erken seçim açıklandı. Partimiz ise alanlardan hiç inmedi. Her alanda, her ortamda fikirlerimizi söyledik. Artık vatandaşlarımız süslü lafları, vaatleri beklemiyor. Sadece istediklerini 3 tane konu var bu memlekette; iş, aş ve huzur.

Milletvekili aday adayı Teoman Sancar’a yönelttiğimiz CHP’nin Denizli’deki en büyük rakibi kim,Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gönlünden geçen isim kim,Cumhurbaşkanlığı için CHP ittifak yapmalı mı?CHP’den 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? sorularına ne yanıt verdiğini haberin videosundan izleyebilirsiniz!

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.