enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4519
EURO
34,7410
ALTIN
2.440,77
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

CHP Pamukkale II. İnönü Zaferini Unutmadı

CHP Pamukkale II. İnönü Zaferini Unutmadı
31.03.2018
A+
A-

CHP Pamukkale İlçe Örgütü II. İnönü Savaşı 97’nci yılını unutmadı. CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu günün anlam ve önemine binaen bir açıklama yayımladı.

Başkan Tabu yaptığı açıklamada;

Kurtuluş Savaşımızın önemli dönüm noktalarından biri olan II. İnönü Savaşı, bundan tam 97 yıl önce Batı Cephesi Komutanı Tuğgeneral İsmet İnönü komutasındaki Türk Ordusunun zaferi ile sonuçlanmıştır.

Milli Mücadelede kazanılan başarılar üzerine Sevr Anlaşmasının koşullarının gözden geçirilmesi amacıyla Londra’da toplanan Konferans’ta görüşmeler henüz devam etmekte iken, işgalci Yunan ordusu tekrar saldırı hazırlıklarına girişmiştir. Takiben 23 Mart günü saldırıya geçen Yunan ordusu Dumlupınar’ı ele geçirmiş ve Afyon’u işgal etmiş ise de II. İnönü Savaşı, 31 Mart günü karşı taarruza geçen ordumuzun zaferi ile neticelenmiş ve Yunan ordusu geri çekilmek zorunda kalmıştır.

1 Nisan sabahı TBMM Başkanı Mustafa Kemal, Batı Cephesi Komutanı ve Genel Kurmay Başkanı İsmet İnönü’yü “Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz” sözleriyle kutlamıştır.

Bu savaşta canlarını feda ederek ulusal bağımsızlık yolunda büyük bir başarıya imza atan, zaferi kanıyla yazdıran tüm şehitlerimizin ve tüm komutanlarımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.

Tarihten ders almak dileğiyle 1921’de kazanılan zaferin yıl dönümü, ulusumuza kutlu olsun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.