enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2580
EURO
34,8255
ALTIN
2.425,18
BIST
10.103,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Açık
31°C
Cumartesi Açık
30°C

CHP Zeytinli Bahçe İçin Bir Arada

Denizli’nin Merkezefendi İlçesi Servergazi Mahallesi’nde bulunan “Zeytinli Bahçe” olarak bilinen yeşil alan, 2016 yılında imar değişikliği ile akaryakıt istasyonuna çevrilmek istenmişti. CHP İl Başkanı Mahir Akbaba konuyla ilgili açıklamayı Zeytinli Bahçede yaptı.

CHP Zeytinli Bahçe İçin Bir Arada
A+
A-

Bölgede ki ağaçları kesmeye başlanmasının ardından çevredeki vatandaşlar tepki göstermişti. Bölgedeki yeşilliği korumak isteyen CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi İnanç Özden konuyu yargıya taşıdı. Denizli İdare mahkemesi yürütmenin durdurulması kararını verdi. Bu karar üzerine Büyükşehir Belediyesi konuyu İzmir Bölge İdare Mahkemesine taşıdı. Üst mahkemede Zeytinli Bahçe ile ilgili İdare Mahkemesi’nde bilirkişi raporu doğrultusunda karar verildi. Yani “bölgenin imara açılarak akaryakıt istasyonu yapılmasının mümkün olmadığına ilişkin karar verildi”.

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanlığı bu kararı mahalle sakinlerine duyurmak için bugün Zeytinli Bahçe’de bir basın açıklaması yaptı. Çok sayıda partilinin katıldığı etkinliğe, Denizli CHP milletvekilleri Kazım Arslan, Gülizar Biçer Karaca,İl Başkanı Mahir Akbaba, Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci’nin yanı sıra, İl Genel Meclisi Üyeleri ve parti yönetimi eşlik etti.

Zeytinli Bahçe’yi, Benzinli Bahçe Yapamadılar

“Zeytinli Bahçe’yi Benzinli bahçe yapamadılar” diyen İl Başkanı Mahir Akbaba, “Bugün burada, bu mevkiide oturan çok sayıda mahalleli bulunuyor. Bugün burada olma sebebimiz, İnanç Özden’in mutlulukla sonuçlandırdığı hukuki mücadelenin bir başarısı. Çıktığı yolda aldığı tehditlere rağmen, aba altından sopa göstermelerine rağmen hem yerelde hem üst mahkemede hukuki mücadeleyi kazandı. Bizlere bu güzelliği kazandırdıkları için, Zeytinli Bahçe’yi Benzinli Bahçe yaptırmadığı için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. Zeytin Yaylası’nın da talan edildiğini ve suyunun Pamukkale Belediyesi’nin yeni yaptırdığı Seyir Tepesi’ne verileceğini iddia eden Başkan Akbaba bu olanlara göz yummayacaklarını söyledi.

“Seyir Tepesi Değil Cinayet Tepesi”

Çalışma yapılan alanı daha farklı kullanmaları gerektiğini söyleyen Akbaba “Orayı talan edip Seyir Tepesi yapacağınıza, oradaki taş ocağını bir müzeye çevirmek, tüm dünyaya örnek bir doğa müzesi yapmak çok mu zor. Adına seyir tepesi dedikleri yer bir cinayet tepesidir. Taşeron firma hukuk dışı işçiler çalıştırmıştır. Afganistanlı işçilerin yaşamlarını yitirmelerine neden olmuştur” dedi. Önümüzdeki günlerde Zeytin yaylası içinde bir etkinlik yapacak olan Cumhuriyet Halk Partili’ler tüm doğa severleri ve vatandaşları düzenlenecek olan etkinliğe davet etti.

Kazım Arslan’dan Teşekkür

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’da etkinlikte yaptığı konuşmada Zeytinli Bahçe’ye sahip çıkanlara, bu kararın arkasında duranlara inatla mücadele edenlere teşekkürlerini iletti.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca “Menderes’e Zehirli Atıklar Bırakılıyor”

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Zeytinli Bahçe’nin mücadelesinin nasıl başladığını anlattı. 2 buçuk sene önce sosyal medya üzerinden bir bilgi geldiğini ve mücadelenin böyle başladığını belirten Karaca, “İnançlı bir mücadeleyi her türlü oyuna rağmen, bu beton yığınlarının arasında bu doğal güzelliği tekrar mahalle sakinlerine kazandırmak adına mücadele veren, Zeytinli Bahçe’nin rant uğruna kurban gitmesini engelleyen ve hukuk mücadelesini sonuna kadar götüren İnanç Özden’e sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.