enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3950
EURO
34,7630
ALTIN
2.435,51
BIST
9.983,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Dr. Halis Ödel Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı

İş insanı, siyasetçi Dr. Halis Ödel Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Dr. Halis Ödel Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı
06.01.2023
A+
A-

CHP’nin tanınan isimlerinden, Denizlili doktor Halis Ödel, önümüzdeki aylarda yapılaması planlanan genel seçimlerde CHP Denizli milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

2015 ve 2018 Genel seçimlerinde milletvekili adayı ve aday adayı olan Dr. Ödel yayımladığı mektubunda şunlara değindi;

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI DUYURUM; 20 BİN MEKTUP ve TAKVİM

Değerli hemşerilerim, kıymetli memleketlim!

Denizli İl, ilçe ve mahalle-köylerimiz ile Türkiye genelinde, posta ve kargo yoluyla 20 bin mektup ve takvim gönderdim.

Önemle belirtmek isterim; mektubumun tamamı değil “sadece” bazı bölümlerini “Sosyal Medya” yoluyla, yaklaşan Genel Seçimler ortamında sizlere paylaşmak isterim; Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız, Sayın CHP Genel Başkan Yardımcıları, MYK Üyeleri, Genel Sekreter, Parti Meclisi Üyeleri, YDK Üyeleri, Milletvekilleri, İl Başkanları, Belediye Başkanları ve elbette Cumhuriyet Halk Parti Üyesi Kıymetli Denizlili hemşehrilerim, sevgili memleketim.

“Kavimler Köprüsü” ülkemiz Türkiye, zorlu coğrafyamız, Orta Doğu, ayrıca hiç bir ülke ayırmaksızın tüm dünya ve insanlığın; 2023 yılında öncelikle barış ve huzura, ardından refaha kavuşması en büyük dileğimdir. Ülkemiz 2023 yılında yapılacak Genel Seçimlere hızla yaklaşmaktadır. Geçmişi irdelemeden, ders çıkarmadan gelecekte başarılı olmak olanaklı değildir.

2015 yılı Genel Seçimleri ülkemiz siyaseti için adeta bir kırılma noktası oldu. Benim de “Denizli Milletvekili Adayı” olarak katıldığım 7 Haziran 2015 Genel Seçim sonuçlarını, mevcut iktidarın beğenmeyip genel seçimi yenileme kararı alması ile gidilen 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri ile ipin ucu ciddî bir ölçüde kaçtı ne yazık ki…

2017 yılında yapılan Referandum sonucu da bu ipin ucu ile aramızdaki mesafe dramatik bir şekilde uzadı. 2018 yılı Genel Seçim sonuçları malumdur; ŞİMDİ, ÖNÜMÜZE BAKIP, 2023 YILI HAZİRAN AYI YA DA ÖNCESİNDE YAPILACAK GENEL SEÇİMLERE YOĞUNLAŞMAK, BÖYLELİKLE KAÇAN İPİN UCUNU YAKALAMAK, “BİZİM ELİMİZDEDİR!”

Ancak Genel Seçimler yaklaşırken çok dikkat edilmesi gereken konular vardır! Hatırlayacağınız üzere 13 Kasım 2022 Pazar günü Taksim İstiklal Caddesinde teröristler tarafından bomba patlatıldı. Birçok yurttaşımız öldü, yaralandı. Bu olayın birkaç gün sonrasında Suriye’den Reyhanlı’ya dört roket fırlatıldı. Daha neler olacak, hep birlikte göreceğiz…

2015 yılında tekrarlanan Genel Seçimler ortamını hatırlayınız;

7 Haziran 2015 ve 1 KASIM 2015 Seçimleri arasında yaşanan “üç olay” sonuçları belirleyici olmuştur;

1) Meclis Başkanlığı Seçimi

2) Koalisyon Görüşmeleri

3) Ankara’da kimlerin ne amaçla organize ettiği muhtemelen hiç aydınlığa kavuşmayacak olan, 102 yurttaşımız ölümü ve yüzlercesinin yaralanmasıyla sonuçlanan katliam.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez beş aya yakın kısa bir süre içinde iki Genel Seçim yaşanmıştır. Sonuçlardan çıkartılacak çok dersler vardır.

GEÇMİŞİ İRDELEMEZ, BUNA GÖRE YAPILANMAZ İSEK; GELECEKTE ASLA BAŞARILI OLAMAYIZ.

Türkiye’yi içinde bulunduğu açmazlardan, karmaşadan, dış politikadaki tutarsızlıklardan, ekonomideki çökmüşlükten kurtaracak; yeniden “Parlamenter Demokratik” sisteme döndürecek en önemli kurum, köklerini Kuvayi Milliye’den alan Cumhuriyet Halk Partisidir.

Ülkemizin, halkımızın mevcut iktidarın yanlışlıklarına, hatalarına katlanacak hali kalmamıştır.

ŞİMDİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ İÇİN GÖREV ZAMANIDIR!

Türkiye, uygulanmakta olan “rüzgara göre yön değiştiren dış politikalar” nedeniyle ABD ve Rusya ayrıca Avrupa Topluluğu ülkeleri arasında adete bir pingpong topuna dönmüştür. Suriye henüz karışmadan birkaç ay öncesinde işlerim nedeniyle dış ticaret ekibimle birlikte iki kez Suriye’deydim. Sonrasında Türkiye’nin Suriye ile adım, adım nasıl bir açmaza sürüklendiğini gördüm.

Rus savaş uçağının düşürülmesi ve bu olayın ardından “sen yaptın, ben yaptım” diye gurur duyulup, adeta zafer çığlıkları atılması… Tüm bunların ardından Rusya ile gerek ekonomik, gerekse siyasi açıdan arayı düzeltmek için verilen inanılmaz tavizler… Bir NATO üyesi ülke olmamıza rağmen Rusya’dan alınan S-400 füzeleri akabinde ABD ile oluşan F-16 savaş uçakları krizi… (Tarih tekerrürden ibarettir denilir; Birinci Dünya Savaşı öncesi, parası ödenmiş olmasına rağmen, İngiltere Türkiye’ye siparişi olan iki savaş gemisini vermemiş; sonrasında Almanya’nın başımıza ördüğü ve savaşa girmemize neden olan Almanlara ait bir başka “iki savaş gemisi” olayı yaşanmıştır).

Ülkemiz, zaten ekonomik darboğazda iken, “Korona pandemisi” nedeniyle dünya çapında yaşanan krizde, “her zaman oluşabilecek zor günlere” hükümet hazırlıksız yakalandığı için, bu açmazdan en çok etkilenen ülkelerden biri haline gelmiştir.

Uygulanan “güya” düşük faiz, yüksek kur politikası ile üretici ve sanayicinin krediye ulaşabilmesi neredeyse olanaksızlaşmış, halkımız hayat pahalılığı nedeniyle açlık sınırının da altına düşüp, iyice yoksullaşırken, Türkiye dünya için en ucuz ülke haline dönüşüp, “varını yoğunu” satar, ihraç eder hale gelmiş.

Mevcut hükümetin bir adım sonrasını düşünmeden şimdiden uygulamakta olduğu “seçim ekonomisinin” bedeli çok ağır olacaktır. 2023 Genel Seçimleri sonrası Türkiye altından çok zor kalkacağı bir yokluk, pahalılık, derin ekonomik açmaz ile boğuşur hale gelecektir.

İȘTE BU NEDENLERLE ÜLKEMİZİN, DÜRÜST, “DOBRA DOBRA”, HİÇ KİMSEDEN ÇEKİNMEDEN, KORKMADAN GERÇEKLERİ İFADE EDEBİLEN; AYRICA EĞİTİMİYLE, ÖZGEÇMİŞİNDEKİ BAȘARILARIYLA, ULUSAL VE ULUSLARASI DENEYİMLERİYLE TOPLUMDA ÖNDERLİK YAPABİLECEK; OLAYLARI EVRENSEL BOYUTTA ALGILAYABİLEN, YORUMLAYABİLEN SİYASET ADAMLARINA; AYNI ŞEKİLDE TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE DE BELİRTTİĞİM NİTELİKLERDE “MİLLETVEKİLLERİNE” HER ZAMANKİNDEN ÇOK DAHA FAZLA İHTİYACI OLACAKTIR!

Bir Milletvekilinde olması gereken “temel nitelikler” aynen şunlardır;

1) Dürüst, ama tam anlamıyla dürüst;

2) Geçmişinde başarı hikayesi bulunan, “her ne meslekten olursa olsun” mesleki etkinliği ile kendini kanıtlamış ve mümkün olduğu kadar “yerelin üstüne çıkıp” uluslararası deneyimler kazanmış;

3) Kendi kişisel beklenti ve çıkarları için değil; “sadece ve sadece” ülkesi, halkı ve insanlık için mücadele verecek siyasetçiler.

İŞTE BÖYLE NİTELİKLER TAŞIYAN VATAN EVLATLARININ ÖN SAFLARA ÇIKMA ZAMANIDIR ŞİMDİ! DEĞERLİ CUMHURİYET HALK PARTİLİLER, BEN ŞAHSEN 2023 YILI GENEL SEÇİMLERİNDE TÜM OLANAKLARIMI SEFERBER EDECEĞİM!

Mevcut işlerimi şirketlerimdeki profesyonel kadrolara teslim edip; seçim süreci boyunca ilimizi, ilçelerimizi, köylerimizi karış karış dolaşacağım. CHP İl ve İlçe Örgütlerimizle her zaman temas ve destek halinde olacağım.

EVET, BEN 2023 YILINDA YAPILACAK GENEL SEÇİMLERDE DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYIYIM: TAKDİR İLİMİZ VE CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL MERKEZİMİZİNDİR.

Bu mektubumun arka sayfasında, beğeneceğiniz düşüncesiyle 2023 yılı takvimi gönderiyorum. 2023 yılı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümüdür, gönülden inanıyorum ki Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinin başarısı ile YÜZÜNCÜ YIL çok daha anlamlı hale gelecektir! Hep birlikte aydınlık, özgür ve refah günlere bir an evvel kavuşmak dileği ile saygı, sevgi ve selamlarımı sunarım.

Not: Bu mektup elinize geçtiği günlerde muhtemelen ben Kars, Sarıkamış’ta olacağım. Hayal peşinde koşup emperyalist ülkelerin oyuncağı haline gelmiş devlet adamı ve paşalar nedeniyle, düşmana ulaşmadan, tek kurşun bile atmadan donan doksan bin

HALİS ÖDEL HAKKINDA;

• 1961, Denizli, Buldan doğumlu Halis Ödel Buldan’da ilk ve orta öğrenimden sonra

• 1978, İstanbul Kabataş Erkek Lisesinden mezun oldu.

• 1980, Paris Sorbonne Üniversitesinde Fransızca öğrenimi gördü.

• 1981, Paris, Rene Descardes Üniversitesi Tıp Fakültesindeki öğrenimini babasının vefatı sonrasında bırakarak Denizli’ye döndü. Aile mesleği tekstil üretimi ve ticaretini sürdürdü.

• 1982, Türkiye’de tekrar öğrenime başladı, ancak öğrenimin yanında tekstil üretimi ve ticaretini devam ettirdi, birçok kişiye iş olanağı sağladı.

• 1988, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu. Paris Pasteur Enstitüsü ile İtalya Bologna Üniversitesinde staj yaptı.

• 1989, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Doktora giriş sınavını birincilikle kazandı. Kamu Yönetimi bölümünde doktorasını “Denizli ve İlçeleri” konulu tez ile tamamladı.

Aynı yıllarda, Buldan ve Denizli’de tekstil üretimi, İstanbul Mahmutpaşa’da esnaflık yaptı. Mahmutpaşa Esnaflar Derneği Sekreterliği, Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

• 2007, TRT Televizyonu “Bizden Birileri” programı kapsamında Denizli yöresinden Halis Ödel hakkında belgesel yaptı.

• 2010, On bin şirketin bulunduğu Denizli’de, kurucusu olduğu Denizlipek, Kurumlar Vergisi sıralamasında il 33.sü olmuştur. Denizlipek ve Ödel Buldan firmaları bu alanda her yıl, Denizli’de ilk 50 ile 100 firma arasına girmektedir. Halen, 30’a yakın ülke ile çalışan Denizlipek ve Ödel Buldan Tekstil İşletmelerinin sahibi olup Denizli, Bursa, Mersin ve Buldan’daki çalışmalarıyla Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaktadır

• 2015, 29 Mart Ön Seçimi sonuçlarına göre 25. ve 26. Dönem CHP Denizli Milletvekili Adayı olmuştur

• 2018, 24 Haziran Genel Seçimleri için CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı olmuş, ancak sekiz kişilik listeye alınmamıştır.

• 2021, Yaptığı ihracatlar nedeniyle “Hususi Damgalı Yeşil Pasaport” hakkına sahip olmuş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.