enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

CHP’de genel başkanlık sinyalleri artıyor

14 ve 28 Mayıs yenilgilerinin ardından CHP’de değişim çağrıları yükseliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yenilgiye rağmen istifa etmemesi üzerine partiden genel başkanlık için sinyal veren isimler arttı.

CHP’de genel başkanlık sinyalleri artıyor
13.06.2023
A+
A-

14 Mayıs’ta meclis çoğunluğunun AK Parti’ye kaptırılması, 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı yarışının kaybedilmesinin ardından CHP’de sular durulmuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimin hemen ardından art arda “değişim” vurgulu açıklamalar yaparken, İmamoğlu’nu izleyen bir başka isimse CHP Grup Başkanı Özgür Özel oldu.Bir gazetecinin yönelttiği “Genel başkanlığa aday olacak mısınız?” sorusuna “Sorumluluk almaktan kaçmayacağım” yanıtını veren Özel, “Kaybeden takımda santrafor olmak yerine şampiyon takımda her mevkide oynamaya talibim. Gerekirse en geniş mutabakatın parçası olan bir anlayışta duracağım. Önümüzdeki süreç için konuşmam ve dinlemem gereken herkesle temas ederek, ilerleyeceğim” diye devam etti.

İmamoğlu ve Özel’in ardından adaylığını ima eden bir açıklama da dün akşam saatlerinde Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan’dan geldi. “Kimse cesaret göstermezse böyle bir siyasi hareketten ben şahsım adına kaçmam” diyen Özcan, “Hiçbiri, ‘biz yokuz’ derse, siyasi tarih, ‘bu görevi sana yüklüyorum’ derse ben kaçınmam” ifadelerini kullandı.

Bugün ise Ankara kulislerini hareketlendiren bir yeni açıklama daha geldi. Sözcü’ye konuşan Gürsel Tekin, “Aday olacak mısınız?” sorusuna yanıt verdi. Tekin “Genel başkan ‘ben çekiliyorum’ derse, elbette her arkadaşım gibi ben de bu iddiayı ortaya koyarım. Ama genel başkanın karşısında aday olmam. Bunu 3 yıl önce söyledim, yine de söylüyorum” dedi. Bazı CHP yöneticilerinin Kılıçdaroğlu’na karşı haksızlık yaptığını iddia eden Tekin, “Çok ayıp ve haksızlık ediliyor. Sürecin bir parçası olanlar şimdi çıkıp genel başkanı eleştiriyor. CHP geleneklerini bilenler bunu yapmaz” diye konuştu.

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ise bu süreçte Deda Haber muhabiri Oral Can Tatar’ın ‘Kılıçdaroğlu’nun yanında mısınız?’ sorusuna; “Yanındayız” diye cevap vermişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.