enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5710
EURO
35,0102
ALTIN
2.428,15
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

CHP’de Üye Listeleri Askıya Çıktı

CHP’de Üye Listeleri Askıya Çıktı
10.07.2017
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisinde 36. Olağan Kurultay ile sonlanacak Kongreler Takvimi üye listelerinin askıya çıkması ile fiilen ilçeler bazında başlamış oldu.  Buna göre önce mahallelerden ilçe kongre delegeleri ve önseçmenler seçilecek ve takiben ilçe ve il kongreleri ve nihayet Kurultay ile süreç, tamamlanmış olacak.

Askı itiraz süreci önümüzdeki hafta Pazartesi akşamı saat 18’e kadar devam edecek

 

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, “Kongre Takvimimiz içinde öncelikle; mahalle bazında delege ve ön seçmen seçimlerimiz yapılacak. Tabi bunun için ilk olarak bugün itibarıyla başlayan ve referandumda oy kullanılan mahalleye ve ayrıca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığındaki son kayıtlara göre güncellenmiş olan üye listelerine askı itiraz süreci var. Bugün başlayan askı itiraz süreci önümüzdeki hafta Pazartesi akşamı saat 18’e kadar devam edecek ve listelere yönelik itirazın bu süre içinde yapılması gerekiyor. İtirazlar önceilgili İlçe sonrasında da İl Yönetim Kurulumuza yapılacak. İl Yönetim Kurulunun vereceği kararlar ile üye listeleri kesinleşmiş olacak. Kesinleşen üye listesinde yer alan kişiler; mahalle seçimlerinde seçme ve seçilme hakkına sahip olacak. Dolayısıyla ilçe kongre delegesi veya delegeliği ve önseçmen seçimlerinde oy kullanmak veyahut aday olmak isteyen tüm üyelerimizin askı süresi içinde listeleri kontrol etmesi yararlı olacaktır” dedi.

2019’da yapılacak yerel ve genel seçimlerin yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı seçiminin de bu kongre döneminde seçilecek yönetimler eliyle yürütüleceğini,bu nedenle demokratik bir kongre sürecinin, sosyal demokrat bir siyasi parti için başarının ilk anahtarı olduğunu belirten Tabu, gerçek bir demokrasi için çoğulcu katılımdan yana olduklarını söyledi.

Tabu “Kongreler takvimindemahallelerden başlayarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün makamı olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı Makamına kadar tüm kademelerde aday olacak bütün dava arkadaşlarıma başarılar diliyorum, 36. Olağan Kurultay Takviminin, ülkemiz ve partimiz için güzel günler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

CHP Genel Merkezince güncellenen ve İlçe Başkanlığında askıya çıkarılan üye listesine göre Denizli’nin en büyük ilçesi olan Pamukkale’de 4314 Cumhuriyet Halk Partisi üyesi bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.