enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
21°C
Denizli
21°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

CHP’nin İsrail İle Anlaşmalar İptal Edilsin Önerisi Reddedildi, Arslan Konuyu Değerlendirdi

CHP’nin İsrail İle Anlaşmalar İptal Edilsin Önerisi Reddedildi, Arslan Konuyu Değerlendirdi
17.05.2018
A+
A-

ABD’nin elçiliğini Kudüs’e taşıması sonrası bu durumu Birleşmiş Milletler kararına dayanarak protesto eden Filistinli vatandaşların, İsrail’in kanlı saldırısına uğraması sonra TBMM’de CHP’nin İsrail’le anlaşmalar askıya alınsın önerisi reddedildi. Konu ile ilgili denizlidedahaber.com’un soruları yanıtlayan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan;”İktidar miting değil, icraat yapmalı”dedi.

CHP milletvekilleri, İsrail’in Filistinli vatandaşlara yaptığı katliam sonrası İsrail ile yapılan anlaşmaların askıya alınması ve ilişkilerin dondurulmasını meclis gündemine alma teklifi, reddedildi. CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

”İktidar talebimizi kabul etmedi”

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan konu ile ilgili,”AKP iktidarı İsrail ile ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi noktasında samimi ve ciddi davranmıyor. Önemli olan ikili anlaşmaların,ticari ve siyasi anlaşmaların dondurulması noktasında bir girişimde bulunulmamasıdır. Çünkü sadece büyükelçilerin çağrılması, gönderilmesi ile bu işin üzerinin kapatılması kabul edilemez. Bu nedenle Mavi Marmara olayı sebebiyle canlarını kaybeden yurttaşlarımız için yapmış oldukları anlaşmanın derhal iptal edilmesi gerekir. Biz CHP olarak teklifin gündeme alınmasını ve iptal edilmesini istedik. İktidar bu talebimizi kabul etmedi.”dedi.

”İktidar miting değil, icraat yapmalıdır”

Kazım Arslan Yeni Kapı’da düzenlenecek ‘Zulme karşı dev buluşma’ mitingini değerlendirdi. Arslan,”İsrail Devleti’nin Filistinli kardeşlerimiz üzerine yaptığı kanlı saldırı sonucu 60’dan fazla kardeşimiz yaşamanı yitirdi. 2600’dan fazlan kardeşimiz ise yaralandı. Bu kadar acının yaşandığı ortamda iktidar miting değil, icraat yapmalıdır. Bu icraatta anlaşmaların askıya alınması, ilişkilerin dondurulması ile olur”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.