enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında Açıkladı
12.01.2018
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi’nin 135’nci yıl töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında dershanelerin kapanış süreci ve yardımcı doçentliğin kaldırılması ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

”Fırsatçı bir takım ara eğitim mekanizmaları doğdu”

Erdoğan konuşmasına geçtiğimiz yıllarda Türkiye’deki üniversite azlığından kaynaklanan sorunları anlatarak başladı. Erdoğan;” Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olması, ancak nitelikli insan kaynağı ile mümkündür. Nitekim Türkiye’nin geçtiğimiz 15 yılda geçirdiği değişimi, reformları görebildiğimiz bir yerde eğitimdir. Biz hükümete geldiğimizde milyonlarca gencimizin girmek için kapıda beklediği, ancak çok azının bu imkanı elde edebildiği milyonlarca gencimiz vardı. Arz talep dengesi bu kadar bozuk olunca, ister istemez dershaneler gibi fırsatçı bir takım ara eğitim mekanizmaları doğmuştur.”dedi.

 

”Türkiye’nin 17-25 Aralık ve 15 Temmuz’a giden yolu dershane tartışmaları üzerinden takip etmek mümkündür”

Dershanleri ele geçiren FETÖ zihniyeti bu şekilde, ülkemizin dört bir yanındaki en zeki, en parlak öğrencileri devşirmiştir. Evlatlarımızın üniversiteye girişini kolaylaştırarak bu çarpıklığı ortadan kaldırmak için attığımız her adımda, birilerinin tehditleri, saldırıları ve kumpasları ile karşı karşıya geldik. Başta bakıyorsunuz emniyet sistemi, diğer tarafta yargı sistemi. Yıllarca hükümetimiz de göreve gelen her milli eğitim bakanına ilk talimatım dershaneleri kapatın oluştur. Buna rağmen allem edilmiş, kullem edilmiş dershanelerin varlığını sürdürmesi sağlanmıştır. En sonunda Nabi Avcı hocamızın bakanlığında, bu meseleyi kökten çözme imkanı bulduk. Türkiye’nin 17-25 Aralık ve 15 Temmuz’a giden yolu dershane tartışmaları üzerinden takip etmek mümkündür. FETÖ bu milletin çocuklarına yaptığı kötülükle geleceğimizi gasp etmiştir.

”Akademisyen sayımızı yaklaşık 155 bine çıkardık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümette oldukları sürece eğitimde artan sayıları aktardı. Erdoğan;”Göreve geldiğimizde üniversite sayımız 75’ti, şimdi hamd olsun şuanda 185’e çıktı. Fakülte sayımız 532’ydi,1678’e çıktı. Yüksek okul sayımız 173’tü 466’ya, Meslek Yüksek Okul sayısı 417’den 968’e, enstitü sayımız 289’dan 677’ye yükseldi Bu bizi iyi gösteriyor. Gençlik üniversite bulamıyordu. Üniversitedeki profösör sayımızı 9396’dan 23 bin 816’ya, doçent sayımızı 5367’den 14 bin 311’e, yardımcı doçent sayımızı 11 bin 190’dan 36 bin 307’ye ve toplam akademisyen sayımızı yaklaşık 155 bine çıkardık.”

”Önümüzdeki Hafta parlementoya getiriyoruz”

Erdoğan konuşmasında yardımcı doçentlik konusunda yapacakları düzenlemeden bahsetti. Erdoğan;”Yardımcı doçentlik ünvanı ile ilgili çeşitli şikayetler vardı. Birçokta yardımcı doçent kardeşlerim var. Çevremde bir çok yardımcı doçent arkadaşım var onları dinlediğimde tatmin olmazdım Bunun bir aldatmaca olduğunu da bilirdim. Yardımcı doçentliğinde sadece bir siyasi karar olduğunu da bilirdim. Bunun adı gönül almaktır. Biz bu ara öyle bir adım atalım ki bu ara ünvanı ortadan kaldıralım. Doktoradan direk doçentliğe geçilebilecek bir çalışma yapalım dedik. YÖK başkanımıza talimatımızı verdik, doçentliğin şartları bu yeni sisteme göre düzenlenerek inşallah, önümüzdeki hafta parlementoya göndereceğiz ve böylece bu sorunu çözeceğiz.”dedi.

Yardımcı doçenlik ile ilgili haberler;

Yardımcı Doçentlik Kalkıyor Mu?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.