enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2491
EURO
35,1506
ALTIN
2.469,30
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Açık
33°C

Denizli Barosu’ndan ABD Yaptırımlarına İlişkin Açıklama

Denizli Barosu’ndan ABD Yaptırımlarına İlişkin Açıklama
02.08.2018
A+
A-

Denizli Barosu Başkanı Avukat Müjdat İlhan, ABD’nin yaptırım uygulayacağız açıklamasına karşılık basın bildirisi yayımladı.

İlhan, yayımladığı bildiride;

“ABD ile Türkiye arasında birkaç aydan beri devam eden diplomatik sürtüşme, devletimizin tüm diplomatik girişimlerine karşın krize yol açmış, son günlerde Amerikan Hükümetinin aldığı yaptırım kararlarıyla, 70 yıllık dostluğu adeta dinamitlemiştir. Alınan ekonomik ve askeri yaptırımların siyasal yaptırımlara dönüşmesi, tehlikeli bir gidişata işaret etmektedir.

Sanık sıfatıyla Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde yargılanan Amerikan Yurttaşı Rahip Bronson’un serbest kalıp kalmamasına karar verecek olan merci bağımsız hukuk kurumlarımız olup, diplomatik ilişkilerin anlaşma aracı haline getirilemez. ABD’nin böyle bir talepte bulunmasının ne ulusal ve ne de uluslararası hukukta yeri yoktur; Türk Yargısına bu şekilde müdahale edemez.

Türkiye Cumhuriyeti, milletiyle bir bütün ve bağımsızlığından asla ödün vermeyen bir ülkedir. 95 yıllık Cumhuriyet dönemi boyunca, temel ilkesi “Yurtta Sulh, Dünyada Sulh” olmuştur. Atatürk’ün temellerini attığı uluslararası diplomasinin tüm kurallarına uyarak Sevr’i aşmış, Lozan antlaşmalarını imzalamıştır. Bir asır boyunca aynı ilkeler doğrultusunda devam eden barışçıl devlet kimliği nedeniyle, geçici anlaşmazlıklar dışında ülkemizin varlığını tehdit etme cüretini hiçbir ülke göstermemiştir. Aynı şekilde ülkemiz de kendi varlığını tehdit etmeyen hiçbir ülkeye zarar verecek politika izlememiştir.

Bundan dolayıdır ki, saldırı hangi biçimde ve nereden gelirse gelsin, Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşlarının sağduyusu ve devletinin yetkin idaresiyle bu saldırıları püskürtecek güç ve kararlılığa sahiptir.

ABD aldığı yaptırım kararlarını gözden geçirmek ve ülkemiz aleyhine geliştirdiği kriz politikalarına son vermek zorundadır. Bu hem ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki dostluğun devamı, hem de devletlerarası ilişkinin çıkarları gereğidir. Çatışmanın hiçbir ülkeye ve halka yararı olmayacaktır.

Denizli Barosu olarak her konuda olduğu gibi, bu konuda da Hukukun üstünlüğünü, Yargının Bağımsızlığını, Demokratik Hukuk Devleti’ni savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Her şartta Türk devletinin menfaatleri kutsalımızdır.”

ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.