enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5044
EURO
34,9180
ALTIN
2.431,84
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Denizli’deki sel felaketi TBMM gündeminde

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli’de yaşanan şiddetli yağış sonrası yaşanan mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Arpacı, “Yaşanan afetin ardından esnafın, yurttaşın ve çiftçinin zararının ivedilikle karşılanması gerekmektedir” dedi.

Denizli’deki sel felaketi TBMM gündeminde
21.06.2023
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli’de yaşanan şiddetli yağış sonrası yaşanan mağduriyeti TBMM gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemeyle soru önergesi veren CHP’li Arpacı, “Yaşanan afetin ardından esnafın, yurttaşın ve çiftçinin zararının ivedilikle karşılanması gerekmektedir” dedi.

SELDEN KAYNAKLANAN ZARARIN İVEDİLİKLE KARŞILANMASI GEREKİYOR

CHP’li Arpacı, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Denizli ilimizde yaşanan şiddetli sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkilemiştir. Kent merkezinde cadde ve sokaklarda sel etkili olurken, çok sayıda ev ile işyerini ise su basmıştır. Özellikle merkez başta olmak üzere birçok esnafımız ve yurttaşımız yaşanan selden etkilenmiş, çiftçimizin ürünleri de zarar görmüştür. Yaşanan afetin ardından esnafın, yurttaşın ve çiftçinin zararının ivedilikle karşılanması gerekmektedir.”

ZARAR GÖREN ÇİFTÇİ VE ESNAFIN KREDİSİ ERTELENECEK Mİ?

CHP’li Arpacı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlamasını istediği sorular şöyle:

1-     Denizli ilinde meydana gelen yağışlardan kaç esnafımız zarar görmüştür? Zararlarına ilişkin hasar tespit çalışması yapılmış mıdır?

2-     Selden etkilenen esnafımızın bankalardan kullanmış oldukları kredilerin 1 yıl ertelenmesine ilişkin bir çalışma yapılacak mıdır?

3-     Yaşanan yağışların ardından çiftçimiz de büyük zarar görmüştür. Çiftçilerimizle ilgili hasar tespit çalışması yapılmış mıdır?

4-     Çiftçilerimize TARSİM tarafından zararlarının ödenmesine ilişkin bir planlama yapılmış mıdır? Çiftçilerimizin zararları nasıl telafi edilecektir?

5-     Tarım Kredi Sulama Kooperatifi ve Birlikleri’nin, Ziraat Bankası’ndan kullanmış oldukları kredilerin 1 yıl süreyle ertelenmesine ilişkin yapılan bir çalışma var mıdır? Yoksa ertelenmesi için bir çalışma yapılacak mıdır?

6-     Yaşanan sel olayının Denizli ve ülke ekonomisine zararı ne yöndedir? Bununla ilgili bir durum tespiti yapılmış mıdır?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.