enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
28°C

Denizli’den Bir İsim AK Parti’nin 3 Dönem Şartına Takıldı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yerel seçimler, ittifak ve af ile ilgili açıklamalarda bulundu. Turan, ‘3 dönem belediye başkanlığı yapanlar, kendi iradesiyle aday olmayarak genel merkezi rahatlatmalı’ dedi. Bu açıklamaya göre Denizli’de mevcut belediye başkanlarından sadece bir isim sınırlamaya takılıyor.

Denizli’den Bir İsim AK Parti’nin 3 Dönem Şartına Takıldı
19.10.2018
A+
A-

AK Partili Bülent Turan, Meclis’te yaptığı açıklamada yerel seçimlerle ilgili, “Biz Meclis’te gençleştirmeyi başardık. Aynı şeyi belediyelerde de bekliyoruz. 3 dönem belediye başkanlığı yapanlar, kendi iradesiyle aday olmayarak genel merkezi rahatlatmalı. İstisna olabilir. ‘Ben olmazsam parti batar’ anlayışı partimiz açısından söz konusu olamaz. Halk tarafından kadrolarda gençleşme beklentisi var.” diye konuştu.

Devecioğlu Aday Olamayacak Mı?

Bu açıklamanın ardından Denizli’de bu şartlara uymayan tek belediye başkanı ise Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu. Devecioğlu 2004, 2009 ve 2014 seçimlerini kazanarak Honaz Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Aynı zamanda Denizli Esnaf ve Zanaatkar Odası Başkanlığını yürüten Devecioğlu’nun bu açıklamanın ardından ”2019 yerel seçimlerinde aday olamayacak mı?”sorusu kamuoyunda sorgulanmaya başlandı. Ancak Turgut Devecioğlu’nun ilk döneminde bağımsız belediye başkanı adayı olması bu durumu değiştirebilir.

TURGUT DEVECİOĞLU KİMDİR?

Turgut Devecioğlu, 1964 yılında Honaz’da doğdu. Honaz’da öğrenimini tamamladıktan sonra ticaret hayatına atılan, Honaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Honaz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Honaz Ziraat Odası Başkanlığı, Denizli Esnaf Odaları Birliği yönetim kurulu üyeliği ve TESK Denizli delegeliği görevlerinde bulundu.

AK Parti’nin Denizli’de ilk atanan kurucu ilçe başkanı olan Devecioğlu, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinin ardından 2014 yerel seçimlerinde de görevinin başında kaldı. Devecioğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.