enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4396
EURO
34,7447
ALTIN
2.440,06
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Hafif Yağmurlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Denizli’nin En İlginç Sonucu O İlçeden Çıktı

Denizli’nin En İlginç Sonucu O İlçeden Çıktı
25.06.2018
A+
A-

Tüm Türkiye ve Denizli’deki vatandaşlar 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için dün sandık başına gitti. Seçimin ardından Denizli’deki en ilginç seçim sonu Çal ilçesinden çıktı.

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için dün sandık başına giden Çallı vatandaşların kullandığı oylar sonucu ilginç bir tablo ortaya çıktı. Oldukça çekişmeli geçen seçimde Çal’da Cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan yüzde 40.2’lik oyla, rakibi Muharrem İnce’nin yüzde 0,1 puan önünde yer alırken, Milletvekilliği seçiminde CHP yüzde 35.3 puanla, yüzde 34.2 oy alan AK Parti’yi geride bıraktı.

Çal’da genel olarak Millet İttifakı 54.8 oy oranına ulaşırken, Cumhur İttifakı 42.8’de kaldı.

Teoman Sancar Etkisi

Çal’da CHP’nin milletvekiliği seçimlerinde önde çıkmasının en büyük sebebinin CHP Denizli eski il başkanı ve yeni milletvekili Teoman Sancar’ın seçim çalışmalarına annesinin memleketi Çal’dan başlaması ve büyük ilgi görmesi olarak gösteriliyor. Teoman Sancar konu ile ilgili,” Seçim çalışmalarımıza başladığımız ilçe olan Çal’dan böyle bir teveccüh olması bizleri mutlu etti. Annemin köyü olan Ortaköy’de yıllardır süren AK Parti üstünlüğünü de 2 kat farkla kırmış olduk. Hayırlı olsun”dedi.

Çal Seçim Sonucu İçin Tıklayın !

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.