enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Denizli’nin ilk kadın meclis başkanvekili Karaca oldu

TBMM Genel Kurulu’nda 28’inci Dönem 1’inci yasama yılında Cumhuriyet Halk Partisi adına TBMM Grup Başkanvekili görevine Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca seçildi.

Denizli’nin ilk kadın meclis başkanvekili Karaca oldu
14.06.2023
A+
A-

Geride bıraktığımız hafta toplanan Cumhuriyet Halk Partisi grubu, Meclis Başkanlık Divanı ve Grup Yönetimini belirledi. Yeni Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca oldu.

Gülizar Biçer Karaca; tarihi değer ve anlam taşıyan Cumhuriyet’in 100’üncü yılında, bugün itibariyle TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grubu adına, Meclis Başkanvekilliği görevini yürütecek.

Eşitlik ve adalet ile ilgili onlarca çalışmada yer alan, yaşam hakkı ve insan hakkı savunuculuğu yapan, yeni dönemde de TBMM’de kritik bir görev üstlenen Gülizar Biçer Karaca; CHP Parti Meclisi Üyeliğinin yanı sıra 2018-2020 yılları arasında “Doğa Hakları” 2020 sonrası “İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” görevlerini yürüttü. Hak temelli politikaların geliştirilmesinde, kadın hakları ve çocuk hakları başta olmak üzere farklı toplumsal grupların yaşadığı hak ihlallerinin önlenmesinde aktif rol üstlendi.

Gülizar Biçer Karaca, Meclis Başkanı’nın ve Divan’ın oluşturulmasının ardından yeni dönemde Genel Kurul oturumlarını yürütecek. Devlet protokolünde en üst sıradaki isimlerden biri olarak 13’üncü sırada Kemal Kılıçdaroğlu’ndan hemen sonra yer alan Gülizar Biçer Karaca, Denizli’nin ilk kadın TBMM Başkanvekili oldu. Gülizar Biçer Karaca, TBMM tarihinde Güldal Mumcu ve Şafak Pavey’den sonra CHP Meclis Başkanvekilliği görevini yürüten 3’üncü kadın milletvekili oldu.

Gülizar Biçer karaca, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı adına Genel Kurul görüşmelerini ayda bir defa üç gün boyunca yöneterek Parti Gruplarının ve Milletvekillerinin söz alma sıralarını düzenleyecek, yönettiği oturumlarda TBMM tutanak dergisi ve tutanak özetlerinin düzenlenmesini sağlamakla sorumlu olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.