enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2624
EURO
35,0467
ALTIN
2.441,83
BIST
10.697,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
26°C
Denizli
26°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Açık
31°C
Cumartesi Açık
34°C
Pazar Açık
35°C

Erdoğan Yerli ve Milli Şirketi İşaret Etti.. Hisseleri Yükselişe Geçti

Erdoğan Yerli ve Milli Şirketi İşaret Etti.. Hisseleri Yükselişe Geçti
14.08.2018
A+
A-

Vestel Elektronik hisseleri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin elektronik ürünlerine yönelik boykot açıklaması ve onların yerine Vestel ürünlerine işaret etmesinin ardından kazanımlarını yüzde 7’ye taşıdı.

Erdoğan SETA tarafından düzenlenen sempozyumdaki konuşmasında, ABD’nin elektronik ürünlerine boykot uygulayacaklarını belirterek, “Onların iPhone’u varsa diğer tarafta Samsung var, kendi ülkemizde Vestel var, biz bunları uygulayacağız” dedi.

Açıklama öncesi yüzde 2.6 yükselişle 8.57 liradan işlem gören Vestel Elektronik hisseleri, açıklamanın ardından yüzde 7 primle 8.94 liraya kadar yükseldi.

Vestel Elektronik hisseleri saat 11:58’de yüzde 4.8 yükselişle 8.75 liradan işlem görüyor. BIST-100 endeksi ise yüzde 1.1 artıda.

Aylar önce Zorlu’ya teklif edilmişti

Geçtiğimiz aylarda Denizli’de gerçekleştirilen iş dünyası buluşmasında Ahmet Nazif Zorlu ile bir röportaj gerçekleştiren Gazeteci Ahmet Deda gazetecilerin Vestel telefonları kullanması gerektiğini ve Ahmet Nazif Zorlu’nun bunun için bir indirim çeki vermesi istemişti. Teknolojik aletlerde yerli ve milli vurgusunu bundan aylar önce vurgulayan Ahmet Deda, 8. BTKS’de Vestel’in standını ziyaret ederek bir Türk firması olarak Vestel’in teknolojide ne kadar ileride olduğunu gözler önüne sermişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.