enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Gelecek Partisi’nin genel başkan yardımcılarından Denizli’de flaş açıklamalar

Gelecek Partisi’nin genel başkan yardımcıları Abdullah Başcı ve Sema Silkin Ün Denizli’de önemli açıklamalarda bulundu. Başcı, “Biz seçime gideceğiz. Birileri götürmemek için elinden geleni yapabilir. Sağ duyulu bir şekilde seçime gideceğiz. Seçim sonuçlarını herkes kabullenmek mecburiyetindedir. İstanbul seçimlerinde önce kabullenemediler sonra kabullendiler. Nasıl seçimle geldiyseniz, seçimlerle gelip birileri bu ülkeyi yönetecek.”dedi. Başcı, edindiği bilgiyi paylaşarak Türkiye’de 160 bin Suriyeli’nin vatandaşlık aldığını ve seçimlerde oy kullanabileceğini söyledi.

Gelecek Partisi’nin genel başkan yardımcılarından Denizli’de flaş açıklamalar
A+
A-

Gelecek Partisi’nin A takımı Denizli’ye çıkarma yaptı. Bir dizi ziyaret için Denizli’ye gelen Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı ve Denizli’de bulunan Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, İl Başkanı Aykut Yıldırım, parti kurul üyeleri katılımı ile Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı toplantıda; “Partimizin tüm kurulları ile yaklaşık 1 yıldır alanlardayız. Problemleri, sıkıntıları yerinde inceliyoruz. Genel merkezimizde bu problemleri değerlendiriyoruz. Gelecek Partisi yeni bir parti ve Türkiye için ümit kapısı görünüyor. Çok yoğun şekilde tevveccüh alıyoruz. Bazı anketlerde bizi göstermiyorlar ama anketlerin nasıl yaptıdığını biliyorsunuz. Anket firmaları genelde para vereni önde gösteriyorlar. Başta genel başkanımız bu tür şeylere sıcak bakmıyoruz. Anketlerden ziyade vatandaşın bakış açısı, toplumun geleceğe yönelik düşüncüleri bizim için önemlidir. Ülkemiz sıkıntılı süreçte. İnsan hakları, ekonomi ve adalet konusunda dünyanın en geri kalmış ülkeleri yarışıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ‘Kalkınmış en büyük 10 ülke arasına gireceğiz’ söylemleri ile geçilmişti. Enflasyonu en yüksek 6 ülkesinden biri haline geldik. Bunun sorumlusu mevcut iktidardır. Genel başkanımız o dönemde cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tek adamlık sistemi olduğunu dile getirmişti. Bu sistemin hayata geçirilmemesini istemişti. Genel başkanımız bugünleri görmüştü. Bugün sistemin getirdiği sıkıntıları yaşıyoruz. Biz bugün güçlü Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz.” sözlerinin ardından gazetecilerin sorularını aldı.

İŞTE SORU CEVAP BÖLÜMÜ

6’lı masada bulunuyorsunuz. Cumhurbaşkanı adayı nasıl belirlenecek? Seçimlerde milletvekili adaylarınızı nasıl belirleyeceksiniz? Bireysel mi ittifakla mı seçime gireceksiniz?

BAŞCI, KILIÇDAROĞLU’NUN ADAY TANIMINI HATIRLATTI

Abdullah Başcı 6’lı masa ve aday hakkında; “Biz 9 Kasım 2020 tarihinde güçlendirmiş parlamenter sistem altında çalışma yaptık. Tüm siyasi partilerden bu çalışmayı anlatmak için randevu aldık. Çalışmamızı anlattık. İktidar partileri bize randevu vermedi. Bu çalışmaya sıcak bakan 5 parti ile bir araya geldik. Biz öncelikle bu 6 siyasi partinin bulunduğu masadan güçlü bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmak istiyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu adayın tanımını yapmıştı. Türkiye’nin problemlerini iyi bilen, dışarıda tanınırlığı olan, tecrübeli, bilgili ve birikimli biri aday olacak dedi. Bizde bu yönde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Milletvekilliği seçimlerinde 2’li 3’lü ittifaklar olabilir. Ama şuan odağımız cumhurbaşkanı adayı. Belirlendikten sonra partimizin yetkili kurulları milletvekilliği için karar verecek ve seçime gideceğiz. “dedi.

SİLKİN ÜN:”CUMHURBŞAKANLIĞI TEMSİLİYET MAKAMI OLMALI”

Sema Silkin Ün ise cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında; “Masadaki gücümüz masanın kurulmasına etkimizden anlaşılıyor. Bizim hepimizin şikayetçi olduğu şey mevcut sistemdir. Bu sistemden kurtulmamız gerekiyor. Buradan kurtulmak demek kişiden kurtulmak deme değil. Cumhurbaşkanını temsili bir makama taşımak gerekiyor. Bataklıktaki sineği öldürmek yerine bataklığı kurutmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Güçlendirmiş parlamenter sistem nasıl olacak?

SİLKİN ÜN:”GÜÇLENDİRMİŞ PARLEMENTER SİSTEMDE 1 DAKİKA HÜKÜMETSİZ KALMAYACAĞIZ”

Güçlendirmiş parlamenter sistem hakkındaki soru işaretlerini gidermek için Sema Silkin Ün;”Burada en çok tartışılan şey parlamenter sistemde ‘Türkiye hükümetsiz kalır, hükümet istifa ettirilir ve istikrarsızlık olur’ yönünde. Eski parlamenter sistemde bu söylenirdi. Güçlendirmiş parlamenter sistemin farkı şudur; bir hükümet düşürülecekse verilen gensoru ile birlikte aynı anda bir dilekçe daha verilecek. Dünya litaretüründe buna yapıcı güvensizlik oyu deniyor. Hükümetin düştüğü dakikada yeni hükümet kurma dilekçenizi verebiliyorsanız ve bu gücünüz varsa hükümeti düşürebiliyorsunuz. Güçlendirilmiş parlamenter sistemde asla ülkenin 1 dakika hükümetsiz kalması söz konusu değil dolayısıyla istikrarsızlık söz konusu değil.”dedi.

Türkiye’de bir iç karışıklık uyarısı size istihbari olarak geliyor mu? Olası bir karışıklıkta Türkiye OHAL çerçevesinde seçime gidebilir mi? Cem Uzan’ın ifadesi olan;’Recep Tayyip Erdoğan kaybedeceği seçime girmez. Gerekirse savaş açar.’ değerlendirmesini nasıl buluyorsunuz?

“SEÇİM SONUÇLARINI HERKES KABULLENMEK ZORUNDA”

Ülkedeki iç karışıklık tehlikesi ve seçimlere etkisi hakkında Abdullah Başcı;”Genel Başkanımız kara kıştaki karışıklıktan bahsederken ekonomiyi kastediyor. Türkiye’de iç karışıklık olur mu? Hep beraber gözlemliyoruz. Son dönemlerde ülkemiz benden olanlar benden olmayanlar halini aldı. İnsanları kutuplaştırıcı ve ötekileştirici dil kullanılmasını görüyoruz. Ülkemize gelen göçmenlerin yalnızca erkek olması kamuoyunda tartışıldı ama biz şunu biliyoruz, güçlü bir ülkeyiz. Biz seçime gideceğiz. Birileri götürmemek için elinden geleni yapabilir. Sağ duyulu bir şekilde seçime gideceğiz. Seçim sonuçlarını herkes kabullenmek mecburiyetindedir. İstanbul seçimlerinde önce kabullenemediler sonra kabullendiler. Nasıl seçimle geldiyseniz, seçimlerle gelip birileri bu ülkeyi yönetecek. “şeklinde konuştu.

Kaç Suriyeli’nin seçimlerde oy kullanacak biliyor musunuz?

“160 BİN SURİYELİ”

Toplantının son bölümünde gelen soruya yönelik Abdullah Başcı Türkiye’de oy kullanabilecek Suriyeli sayısını açıkladı. Başcı;”Kamuoyunda değişik rakamlar kullanılıyor. Benim edindiğim duyum 160 bin civarında Türk vatandaşlığına geçen Suriyeli’nin oy kullanacağı yönünde ama teyit edilmesi gerekiyor.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.