enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Genel Başkan Yardımcısı Karaca;”Termik Santral İstemiyoruz” Dedi

Genel Başkan Yardımcısı Karaca;”Termik Santral İstemiyoruz” Dedi
04.03.2018
A+
A-

CHP’li milletvekilleri ve STK’ların da katılımı ile gerçekleştirilen ‘termik santral istemiyoruz’ yürüyüşü Eskişehir Doktorlar Caddesi’nde gerçekleştirildi. Yürüyüşe 25. Dönem Denizli Milletvekili ve Doğa İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’da katıldı.

CHP’li milletvekilleri ve STK’ların da katılımı ile gerçekleştirilen ‘termik santral istemiyoruz’ yürüyüşünde gergin dakikalar yaşandı. Çevik kuvvet ekipleri, aralarında bazı CHP milletvekilleri ve belediye başkanlarının da yer aldığı grubun yürüyüşüne ‘izinsiz’ olduğu gerekçesiyle müsaade etmedi. Gerekli uyarıları yapan polis, daha sonra grubun yürüyüşüne izin verdi.

”Neden Türkiye, inatla ve kararlılıkla termik santral istiyor?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Yaklaşık bir yıl önce Alpu Ovası, tarımsal sit alanı ilan edildi. Alpu Ovası oldukça verimli tarım arazilerinden biri. Bir yılda ne değişti de üzerine termik santral yapılmak isteniyor?” dedi. Karaca, Eskişehir’de bazı parti ve sivil toplum kuruşu temsilcilerinin katılımıyla İsmet İnönü Caddesi başında “Termik santrale hayır” sloganıyla düzenlenen yürüyüşte yer aldı. Çevik kuvvet ekipleri, aralarında bazı CHP milletvekilleri ve belediye başkanlarının da yer aldığı grubun yürüyüşüne “izinsiz” olduğu gerekçesiyle müsaade etmedi. Gerekli uyarıları yapan polis, daha sonra grubun yürüyüşüne izin verdi. İstasyon Caddesi Kavşağı’na kadar süren yürüyüşten sonra açıklama yapan Karaca, Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Mehmetçik’e başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu. Her türlü terörün karşısında olduklarını ifade eden Karaca, şöyle konuştu: “Termik santralle Eskişehir’i yok etmek isteyen doğa terörünün de karşısındayız. Yaklaşık bir yıl önce Alpu Ovası, tarımsal sit alanı ilan edildi. Alpu Ovası oldukça verimli tarım arazilerinden biri. Bir yılda ne değişti de üzerine termik santral yapılmak isteniyor? Tüm gelişmiş ülkeler kömürlü termik santrallerini kapatıyor. Çünkü insana, doğaya, suya, havaya zehir saçan bu santrallerin gelecekleri için, çocukları için geri dönülmez, tamiri mümkün olmayan zararlar vereceğini tespit ettiler. Neden Türkiye, inatla ve kararlılıkla termik santral istiyor? Enerji Bakanlığımızın sitesinde Türkiye’nin enerji fazlasının olduğu söyleniyor. Termik santraller verimli tarım arazileri üzerine kuruluyor. Eskişehir’de çocuklarının geleceği, havası, suyu için direnen vatandaşlar bu meydandaysa termik santralin kurulmasına kimsenin gücü yetmeyecek. Termik santral kurulursa 10 yıl sonra Eskişehir’de ne turizm ne tarım ne de sağlıklı yurttaş kalacaktır.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.