enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3802
EURO
34,7722
ALTIN
2.440,28
BIST
9.999,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Hasan Akgün, Tren Kazasına Dair Açıklamada Bulundu

Hasan Akgün, Tren Kazasına Dair Açıklamada Bulundu
09.07.2018
A+
A-

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün, Tekirdağ’da yaşanan tren kazasına dair yazılı basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Akgün, kaza ile ilgili sorular sormayı ihmal etmedi.

Hasan Akgün’ün yazılı basın açıklaması ise şöyle:

Tekirdağ’da yaşanan elim tren kazasında yaşamını yitiren 24 vatandaşımıza Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Aynı kazada yaralanan 338 vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum.

Türkiye’de kronik hale gelen bu tür acı olayların tekrar yaşanmaması ve sorumluların tespit edilebilmesi için aşağıdaki sorularımıza cevap aramaktayız.

  • Söz konusu demiryolu hattını yapan yüklenici firma kimdir ve bu demiryolu hattı ne zaman tamamlanmış ve faaliyete geçirilmiştir?
  • Demiryolu hattının en son bakım çalışması Nisan ayında yapıldığı söyleniyorsa; bu bakım çalışmasını yapan hangi firmadır? Bakım çalışması sırasında gerekli tedbirler neden alınmamıştır?
  • Basında çıkan haberlere göre; demiryolu hattının bakımıyla ilgili olarak açılan ihale, seçimlerden 3 gün önce ödenek tahsis emri çıkmadığından iptal edilmiştir. Bu iddia doğru mudur? Doğru ise, ihalenin iptal edilme sebepleri nelerdir?
  • Soma maden faciasında olduğu gibi, bu vicdanları yaralayan kaza da, işin fıtratına bağlanarak geçiştirilecek midir? Yoksa bu defa sorumlular bulunacak mıdır?
  • Bu kaza ile ilgili olarak hangi sebeplerle yayın yasağı konmuş ve hangi sebeplerle bu yayın yasağı kaldırılmıştır?

Bu elim olayın sorumlularının, Adalet önünde hesap vermesi, her türlü şartta Devletinin yanında olan Yüce Türk Milletinin vicdanını az da olsa rahatlatacaktır.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.