enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3367
EURO
35,1613
ALTIN
2.242,18
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
14°C
Denizli
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Çok Bulutlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

İşte Türkiye’nin Yeni Partisi

İşte Türkiye’nin Yeni Partisi
25.10.2017
A+
A-

Meral Akşener öncülüğünde bugün resmi olarak açıklanacak yeni partinin adı ve amblemi belli oldu.Kurulacak yeni partinin adı ‘İyi Parti’ olacak. Parti adı için kısaltma kullanılmayacak, logoda ‘İyi Parti’ ifadesi yer alacak. Akşener’in sloganı ise şöyle: ‘Türkiye iyi olacak’.

 

İyi Parti’nin logosu Belli Oldu

Partinin kurucu üyelerinde eski SAT komandosu Ali Türkşen, Twitter hesabından partinin logosunu paylaştı. Parti görev kartı ve rozetinin fotoğrafını paylaşan Türkşen, “Vatanıma milletime hayırlı olsun” ifadesini kullandı. Türkşen’in paylaştığı kartın üzerinde, etrafında sekiz çizgi bulunan güneş şeklindeki parti logosu dikkat çekti. Logodaki çizgilerin her birinin bir anlamı olduğu “umut, cesaret ve zenginlik” gibi kavramları ifade ettiği öğrenildi.

Denizli’den 2 Kurucu Üye

Denizli’de Milliyetçi Hareket Partisi’nin son seçilmiş İl Başkanı olan ve Devlet Bahçeli ile ters düşmesi nedeni ile partiden ihraç edilen Yasin Öztürk İyi Parti’nin kurucu üyesi oldu. Ayrıca Ersönmez Yarbay’da bir başka kurucu üye olarak İYİ Parti’de kurucu üye olarak bulunuyor.

Listede daha önce MHP’de milletvekilliği, il başkanlığı, ülkü ocakları yöneticiliği yapan siyasetçiler, akademisyenler ve bürokratların da olduğu görüldü. Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eski Özel Kalem Müdürü Ömer Karakaş, Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer de dikkat çeken diğer isimler oldu.

Yasin Öztürk Kimdir?

Çivrilli olan Yasin Öztürk 45 yaşında. PAÜ Makine Mühendisliği bölümünde okudu. 8. Şubat 2015’te yapılan kongrede MHP il Başkanlığı’na seçildi. Ancak, parti içinde muhalif kanadı destekleyen Öztürk, 19 Şubat 2016’da görevden alındı. Akşener o görevden almanın ardından Denizl’ye gelerek MHP lideri Devlet Bahçeli’ye karşı mücadelenin startını da Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki toplantıyla vermişti.

Ersönmez Yarbay kimdir?

Acıpayam’ın Darıveren Mahallesi’nde dünyaya gelen Ersönmez Yarbay 64 yaşında. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu yönetimi mezunu. Kamudaki yöneticilik görevlerinin ardından 1988’de aylık Teşvik isimli gazetesini yayınladı. 1991-1995 yılları arasında RP Ankara İl Başkanlığı, 1995-1999 yılları arasında RP Ankara Milletvekilliği, 1999-2001 yılları arasında Fazilet Partisi Ankara İl başkanlığı yaptı. 2001-2002 yıllarında AK PArti Ankara Kurucu İl Başkanı olarak görev aldı. Parlementoya ikinci kez 2002-2007 döneminde Akparti Ankara Millet vekili olarak girdi. Daha sonra da aktif siyasete ara verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.