enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4422
EURO
34,8302
ALTIN
2.436,47
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

İYİ Parti İl Başkanı Akgün’den Gündemi Belirleyecek Açıklamalar

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün Denizli Deda Haber’e verdiği özel röportajda İYİ Parti’nin Denizli’deki durumu ve yerel seçimler hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Akgün, genel seçimlerde il yönetimi olarak bir hata yaptıklarını bunu yerel seçimlerde tekrarlamayacaklarını belirtti.

İYİ Parti İl Başkanı Akgün’den Gündemi Belirleyecek Açıklamalar
12.10.2018
A+
A-

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün 2. olağanüstü kongrenin ardından yeniden yapılandırılan il ve ilçe teşkilatları, yerel seçimler ve yerel seçimlerde ittifak hakkında düşüncelerini Denizli Deda Haber’e anlattı.

”GENEL SEÇİMLERDE BİR HATA YAPTIK”

Genel seçimlerde İYİ Parti’nin Denizli’de başarılı olduğunu ancak Türkiye genelinde beklentilerin altında kaldığını belirten Akgün, il başkanı olarak genel seçimlerde bir hata yaptığını bunu yerel seçimlere yansıtmayacaklarını belirti. Akgün; ”Genel seçimlerde Denizli’de alınan oyunun Türkiye geneline göre daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bunun rakamsal değerleri ortadadır. Biz Denizli İYİ Parti yönetimi olarak seçimlerde biz bir şeyi göz ardı etmişiz. Karşımızda bir parti değil, devlet imkanları vardı. Devlet imkanlarının yönetici erkler tarafından olağanüstü şekilde kullanılması maalesef bizi ciddi derecede geride bıraktı. Biz bunu öncesinde düşünememiştik. Bunun en son örneği ise seçimden bir gün önce yaşandı. Malum olduğu üzere seçim yasakları 1 gün öncesi saat 18:00’da başlar. O gün Büyükşehir Belediyesi’nin önünde o dönemin bakanı 18:00’dan sonra miting yaptı. Bunun suçunun ne olduğunu herkes bilir. Bu tür imkanlar kullanılmaz ise İYİ Parti mevcut durumunda daha iyi yerlere gelebilecektir. Benim Hasan Akgün olarak en büyük yanlışım bu durumu göremeyişim oldu. Bu kadar devlet imkanının kullanabileceğini ön göremedik. Ama yerel seçimlerde İYİ Parti olarak bu duruma hazırlıklıyız. İYİ Parti’yi ait olduğu yere en iyi şekilde taşıyacağız.”dedi.

”GELECEK İÇİN VAATLERİMİZİ DENİZLİ’YE ANLATACAĞIZ”

İYİ Parti’de yeniden yapılandırılan il ve ilçe teşkilatları hakkında değerlendirmelerde bulunan Akgün; ”2. olağanüstü kongremizi ‘Daha Yeni Başlıyoruz’ sloganımızla tamamladık. Bunun akabinde genel merkezimizin aldığı tavsiye kararı ile tüm il başkanları istifa etti. Yerel seçimlere daha iyi, daha dinamik, daha aktif hazırlanacak yönetim kadrolarının oluşturulabilmesi amacıyla biz de karara uyarak istifamızı sunduk. 13 Eylül’de bu görev tekrar bana tevdi edildi. Bizde 72 tane birbirinden değerli il yönetim kurulu üyelerini seçerek partimizin onayına sunduk. O günden itibaren görevimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Salı günü yaptığımız yönetim kurulu toplantımızda görev dağılımlarını yapmamızın ardından ‘Gelecek için vaatlerimizi’ arkadaşlarımız Denizli’ye anlatmaya başladı.

BAŞKAN ADAYLARI NASIL BELİRLENECEK?

Yerel seçimlerde partinin başkan adaylarının nasıl belirleneceği konusunda ipuçları veren Akgün; ”Bakıldığında İYİ Parti yaklaşık 1 yıllık bir parti gibi görünüyor. Ama biz 2.5 yıldır sahalardayız. Biz şu anda il yapılanmasını tekrar tamamladık. İlçelerimizden 7 tanesinin ilçe başkanı atandı, 6 tanesinin ataması bugün bize ulaştı. Diğerleri de tamamlanacak. Aynı zamanda sanılmasın ki bu yapılanmayı kurarken sahayı boş bırakıyoruz. Yerelde ‘İYİ İnsanlarla’, liyakat sahibi insanlarla görüşmelerimiz son hız devam ediyor. Bunun müjdesini ilerleyen süreçte vereceğiz.” dedi.

”İTTİFAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR”

Yerel seçimlerde ittifak konusunda ılımlı yaklaşan Akgün;”Şu anda genel merkezimizin ittifak hakkında bir tasarrufu yok. İl başkanı olarak ittifakın değerlendirilebilir olduğunun düşüncesindeyim. Bununda rakamsal bazda bir ittifak değil, iyi kişiler, liyakatli kişilerle olabileceğini düşünüyorum. Aslında bu ittifaka Denizli halkı karar veriyor. Onların önüne sunulduğunda kararlarını vereceklerdir.” diyerek son kararın genel merkezde alınacağının altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.