enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5627
EURO
34,8130
ALTIN
2.418,56
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
30°C

Kazım Arslan’dan Oğan İçin Suç Duyurusu

Kazım Arslan’dan Oğan İçin Suç Duyurusu
12.08.2017
A+
A-

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, bir TV programında “Yeni bir devlet kuruyoruz” açıklamasında bulunan Ayhan Oğan hakkında Denizli’den suç duyurusunda bulundu ve hakkında yakalama kararının çıkarılmasını talep etti.

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ KAZIM ARSLAN

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ KAZIM ARSLAN

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan Ayhan Oğan’ın sözlerinin Anayasal düzene karşı işlenmiş açık bir suç olduğunu belirtti. Türk Ceza Kanununun “Anayasayı İhlal”, “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak” suçlarının işlendiğinin sabit olduğunun altını çizdi.

Suç duyurusunda Bulundu

Milletvekili Kazım Arslan, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Denizli’de verdiği suç duyurusunda, Ayhan Oğan hakkında, Anayasanın, TCK 309 md. ve 302 md. uyarınca cezalandırılması için acilen gerekli soruşturmanın yapılmasını, Yakalama kararının çıkarılmasını, hakkında Kamu davasının açılmasını ve en ağır ceza  ile cezalandırılmasını  talep ettiklerini belirtti.

Merkezefendili Üyelerin imzaları var

Suç duyurusunda CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın  yanı sıra CHP Denizli Merkezefendi İlçe Örgütü üyeleri Mehmet Şahal, Yusuf Balık, Nazmi Hava, Egemen Gümen, Adil Eriş, Kemal Gürsel’in de imzaları yer aldı.

İşte Kazım Arslan’ın suç duyurusu

                                            BAKIRKÖY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

                                                    GÖNDERİLMEK ÜZERE

                                            DENİZLİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

 

MÜŞTEKİLER:

1)KAZIM ARSLAN  T.C. 16768882130 DENİZLİ Milletvekili

TBMM Halkla İlişkiler Binası 4.Kat Oda No:4038 Çankaya/Ankara

2)MEHMET ŞAHAL T.C. 12251021666

3)YUSUF BALIK T.C. 30433419018

4)NAZMİ HAVA T.C. 38926123060

5)EGEMEN GÜMEN T.C.29050478140

6)ADİL ERİŞ   T.C. 30739401502

7)KEMAL GÜRSEL T.C.17665851694

 ŞÜPHELİ………..:AYHAN OĞAN –  Sivil Dayanışma Platformu Başkanı – AKP Eski MKYK Üyesi

SUÇ………………:Anayasayı İhlal TCK  Md. 309  – 301 -302

SUÇ  TARİHİ….:03.08.2017

SUÇ YERİ……….:CNNTÜRK TELEVİZYONU BAĞCILAR STÜDYOSU

AÇIKLAMALAR..:

1) Hakkında şikayetçi olduğumuz kişi, 03.08.2017 tarihinde Ulusal yayın yapan Televizyon kanalı olan CNNTÜRK televizyon programında yayınlanan “Türkiye’nin Gündemi”  isimli programda ‘’Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin ya da beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır, Bu yeni bir devlet inşasıdır, yapılan YAŞ toplantısı yeni silahlı kuvvetlerin inşasıdır, 16 Temmuz’da devlet sistemi bitmiştir. Şimdi halkın doğrudan belirlediği kişiyle bir sistem geliyor, bunun kurucu lideri de Tayyip Erdoğan’dır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vesayet sistemi 15 Temmuz itibariyle bu sistem bitmiştir. AÇIK SÖYLÜYORUM; siz beğenseniz de beğenmeseniz de bu halk yeni bir devlet yapılanması inşa edecektir.’’ gibi kabul edilemez, Anayasamıza ve yasalara aykırı cümleler sarf etmiştir. Anayasamızda tarifini bulan Laik Cumhuriyetimizi yıkma girişiminde bulunmaya ve Anayasamızı ortadan kaldırmaya yönelik suç işlemiştir.

2)Bu kişinin basın yayın yoluyla sarf ettiği bu cümleler anayasal düzene karşı suç oluşturmaktadır. Programda ifade ettiği sözlerin, PKK’nın söylediği sözlerden ne farkı vardır? Sözlerinin içeriğinin FETÖ’nün darbe girişimiyle amaçladığı devlet düzeninden farkı yoktur. Yürürlükte olan 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun aşağıdaki hükümleri bu bağlamda açıktır:

Anayasayı ihlal

MADDE 309 – (1) Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılırlar.

 Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak

MADDE 302 – (1)  Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya Devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını Devlet idaresinden ayırmaya yönelik bir fiil işleyen kimse, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır.

Bahse konu konuşmada kişi, 16 Nisan 2017 tarihli anayasa değişikliği referandum sonuçlarıyla birlikte Anayasal düzenin yıkıldığından ve yerine yeni devlet kurulduğundan bahsetmiştir. Halbuki Başbakan bu konuda “Bu bir rejim değişikliği değil, sistem değişikliğidir” demişti. Şüphelinin bu sözleri ise Anayasanın öngördüğü düzenin ortadan kaldırılmaya ve başka bir düzen getirilmeye çalışıldığının, Devletin birliğinin bozulmaya çalışıldığının yani TCK 309 ve 302 nci maddelerinin ihlal edildiğinin açık kanıtıdır. Bu sebeple bahse konu şüphelinin hakkında yakalama kararı verilerek, ceza davasının açılmasını, yargılama sonucunda da en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederiz.

 HUKUKİ NEDENLER……..:Türkiye Cumhuriyeti Anayasası – Türk Ceza Kanunu ve sair Mevzuat

HUKUKİ DELİLLER………..:03.08.2017 Tarihli Canlı yayın konuşması ve sair deliller

 NETİCE VE TALEP…………:Yukarıda açıklanan nedenlerle Şüpheli kişinin, Anayasamıza, TCK 309 md. ve 302 md. uyarınca cezalandırılması için acilen gerekli soruşturmanın yapılarak, YAKALAMA KARARININ verilerek, hakkında KAMU DAVASININ açılmasını, EN AĞIR CEZA ile CEZALANDIRILMASINI  arz ve talep ederiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.