enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Kılıçdaroğlu Denizlili Sanayicilerle Buluştu

Kılıçdaroğlu Denizlili Sanayicilerle Buluştu
12.10.2017
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün gerçekleştirdiği Denizli ziyaretinde Denizlili Sanayicilerle buluştu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu sanayicilere;”Erdoğan’a rağmen vize krizinin sonlandırılması sanayicilerin en büyük arzusu”dedi.

CHP Denizli İl Binasının açılış için Denizli’ye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün ilk olarak Lavin Otel’de Denizlili Sanayicilerle buluştu. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından basın mensuplarının önüne çıkan Kılıçdaroğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

”Denizli Son derece önemli”

Kemal Kılıçdaroğlu;” İhracat açısından Türkiye’nin 8.’nci ili ve aynı zamanda sanayi açısından gelişen tarım ve turizm kenti. Sanayide atılımlar devam ediyor ve olağanüstü başarılar elde ediyorlar. İlk 500 sanayi devi arasında 10 Denizlili firma bulunuyor. Denizli’nin büyümesi, ihracatın artması ve ülkeye döviz girmesi açısından son derece önemli bir kent.”dedi.

”Erdoğan’a rağmen…”

Kılıçdaroğlu sanayiciler için vize krizinin aşılmasının büyük önem arz ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu;”Erdoğan’a rağmen vize krizinin sonlandırılması sanayicilerin en büyük arzusu. Vize krizinin yarattığı sorun dahada büyüyebilir. Umaraım sağduyulu bir şekilde bu kriz çözülür. Sanayicilerimizin de temennisi bu yönde”dedi.

”5 Madde de Kalkınma Planını Anlattık”

Genel Başkan sanayicilerin ara eleman sorunlarına da değindi. Kılıçdaroğlu;” Sanayicilerimiz fabrikalarını açıyorlar ve büyük bir yatırım yapıyorlar. Ancak sanayicilerimiz eğitim sisteminin sağlıklı olmadığından dolayı çalışacak ara eleman sıkıntısı yaşadıklarını bana anlattılar. Son bir kaç yıldır yabancıların ortaklıklar kurmak veya ihracatımızı arttırmak için Türkiye’ye ve Denizli’ye gelmediklerini belirttiler. Bende CHP’nin önümüzdeki dönemle iligili hem sanayi hemde tarım ve turizm gibi önemli başlıklardaki yol haritasını 5 madde ile kendilerine anlattım”dedi.

”Hesap yapmaktan acizse gelsin bana”

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu vize sorununun Türkiye’ye 50 Milyar TL’ye maal olduğu iddiası ile ilgili sorusuna;”Sayın Erdoğan az önce yaptığı konuşmada 50 milyar lira nereden çıktı demiş. Kendisine önerim şudur, torunu herhalde matematik biliyordur. Torunu yanına alsın ve birde hesap makinası alsın dolardaki bir kuruş artışın hesabını yapsın. Eğer bu hesabı yapmaktan acizse gelsin bana ben hesabı yapar ona veririm”dedi.

”Türkiye dünya ile barış içinde yaşamalıdır”

Kılıçdaroğlu Denizli’de sanayinin daha fazla canlaması için neler yapılması gerektiği sorusuna ise;”Hükümetin sağlıklı ve tutarlı bir adım atması lazım. Denizli kamudan gerekli desteği alamıyor. Ama Denizli ihracatta Türkiye 1.ncisi, İlk 500’de 10 şirketi var. Ancak turizm açısından gerekli ilgiyi alamıyor. Bunda Büyükşehir’nde payı var. Tarımda yaşanan ciddi sorunlar var bunların hepsini biliyoruz. Bunları nasıl aşacağımızı bütün sanayici arkadaşlara oturduk ve madde madde anlattım. Ve dedim ki bizim bu açıklamalarımız sizin kafanızda bir soru bırakıyorsa bize rahatlıkla söyleyin. Ama çıkışta şunu gördüm, evet Türkiye demokrasisini güçlendirmek zorunda, evet üretmek zorunda olan, evet güçlü bir sosyal devlet olmak zorunda, evet tüm komşuları ve dünya ile barış içinde yaşamak zorunda olan bir ülkedir.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.