enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4661
EURO
34,7174
ALTIN
2.436,60
BIST
9.894,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Memleket Denizli’de Harekete Geçti.. CHP’li eski vekille görüşecekler

Memleket Denizli’de Harekete Geçti.. CHP’li eski vekille görüşecekler
22.05.2021
A+
A-

Muharrem İnce’nin Memleket Hareketi olarak başlattığı siyasi yolculuk partileşme sürecini tamamladı. Memleket Partisi’nin Denizli ayağında ise çalışmalar hızla devam ediyor. Partinin Denizli İl Başkanı Yılmaz İçen yol arkadaşları ile partinin il binasında bir araya geldi. Buluşmada Egeyön TV’ye açıklamalarda bulunan İçen, partinin örgütlenme süreci, Muharrem İnce’nin liderliği, yeni katılımlar ve hedefler hakkında açıklamalarda bulundu.

Memleket Partisi’nin Merkezefendi İlçe Başkanı Erhan Derici, Çal İlçe Başkanı ise Osman Fikri Bursalıoğlu olarak açıklandı.

İşte Memleket Partisi Denizli İl Başkanı Yılmaz İçen ile gerçekleştirdiğimiz röportaj;

*Öncelikle büyük bir heyecanınız var. Neler hissediyorsunuz?

Yılmaz İçen: Tabii ki yeni bir yola çıktık. İster istemez heyecanımız var, ama bu heyecanımız umudumuzdur, bu heyecanımız ülkemizin geleceğidir. Bu yüzden çok iyi bir heyecan bize göre.

*Yılmaz bey çok fazla tartışmalar ile kurulan bir parti oldunuz aslında. CHP’den ayrılma süreçleri oldu, siz de aslında eski bir CHP’lisiniz. Bu kopuşu nasıl değerlendiriyorsunuz onu sormak istiyorum.

Yılmaz İçen: Bize göre bu bir ayrılmadır. Siz orada mücadele edip bir sonuç alamazsanız, ayrılıp orada mücadele edersiniz. Bizim CHP’den ayrılmamız hedeflerimizin değiştiği anlamına gelmez. CHP’nin ana kuruluş felsefeleri ne ise bizim hedeflerimiz de ortaktır, aynıdır. CHP bizim eski yuvamızdır. Bundan sonraki süreçte işlerini daha iyi yapsınlar başarsınlar onlara başarılar diliyoruz. Ama biz yeni bir vizyonla çıktık. Daha güzel bir Türkiye hayali ile yola çıktık bunu da zamanla halkımız görecektir, bizi takip etsinler.

*Siz CHP’ye iyi niyetlerinizi gönderince aklıma şu geldi, İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde İYİ Partililer demişti ki;’Biz milliyetçilik gömleğimizi çıkarmadık, üzerine sadece İYİ Parti ceketini giydik’ Nasıl yorumluyorsunuz? Siz de mi bir ceket giydiniz üzerinize?

Yılmaz İçen: Bizim ceketimiz neyse o dur. Bizde Atatürk’ün 1923 Cumhuriyetin kuruluşu ile başlayan felsefe vardır. Çağdaş, demokratik, dünya ile bütünleşmiş, zengin, dünyada söz sahibi olacak bir ülke özlemi ile nasıl yola çıkıldı ise Atatürk devrimlerinin ana amaçları neydi ise biz o gömleğimizi, ceketimizi ne hiçbir zaman değiştirdik ne hiçbir zamanda değiştirme ihtiyacı duyduk. Hedefimiz bellidir. Daha güzel bir Türkiye özlemi.

* Muharrem İnce’yi bütün Türkiye tanıyor. Ama artık siz onun bir partilisisiniz. Sizden Muharrem İnce’yi dinleyebilir miyiz acaba?

Yılmaz İçen: Muharrem İnce Genel Başkanımız bizim gözümüzden tam bir Anadolu erkeğidir.  İyi bir milliyetçi, iyi bir Atatürkçü, iyi bir vatanseverdir. Söylediklerinin arkasında duran bir Genel Başkandır. Biz onu öyle tanıyoruz bunu da zamanla zaten partileşme sürecinde, bundan sonraki süreçte halkımızda görecektir. Tabi Sayın İnce’nin CHP’de siyaset yapması ayrı bir şey, bir partinin Genel Başkanı olması ayrı bir şey. Parti başkanı olarak zaten bizleri iyi yönlendireceğini başarıya nasıl gideceğini de zaten göreceğiz. Onun o kapasitesini o vizyonunu biz biliyoruz. Zaten ben bu yüzden buradayım. Çünkü bugüne kadar halkımız bizi bilir. Ben ilkelerimle siyaset yapan, yapısal sorunları dillendiren, bundan dolayı da Türkiye’nin sadece CHP için söylemiyorum, genel siyasi partilerin yapısal sorunlarından dolayı maalesef toplumun sorunlarında uzaklaşıldı. Siyaset toplumun sorunlarını çözmektir hatta sorun yaratılmadan onu çözebilmektir. Tabi bu anlamda bakılınca, hem tüzük anlamında daha demokratik, hem bizim anlatabilme anlamında da bu partinin büyümesi bizim için çok önemliydi. Tüzüğümüz diğer partiler gibi antidemokratik olsaydı ben bugün siyaset yapmıyor olurdum. Bu yüzden de Memleket Partisindeyiz.

*Memleket Partisi şu anda Denizli’de bir örgütlenme içerisinde. Ne durumdasınız bize biraz örgütlenmenizden bahseder misiniz?

Yılmaz İçen: Şimdi biz gayri resmi görevi yaklaşık bir ay önce aldık. Arada işte yasaklardan dolayı, Genel Başkanımızın bir on günlük pandemi sürecinde kapalı kalması partimizin kuruluş sürecini biraz uzattı. Bizde daha 3 gün önce, Salı günü aldık yetki belgelerimizi. Ama bu arada bizim gayri resmi çalışmalarımız oldu. Şu anda yedi ilçemiz tamamdır. Çok hızlı örgütleniyoruz. Evvelsi gün Merkez ilçe başkanımız Eren Dericiyi açıkladık. Her iki güne bir İlçe Başkanlarımızı açıklayarak önümüzdeki 25ine kadar da gündemi oluşturmaya devam edeceğiz.

*Sayın Başkan siz sonuçta yerel temsilcisiniz. Denizli’deki siyasi atmosferi nasıl görüyorsunuz. Olası bir milletvekili seçiminde Memleket Partisi buradan milletvekili çıkarabilecek mi?

Yılmaz İçen: Ben iddialı bir insanım. Hangi işe başlarsam ne işe başlarsam iddialı çıkarım yola. Tabii bunu bugün için konuşmak çok erken. Hem Genel Merkezimizin performansı, hem bizim ve buradaki örgütlerimizin performansı Denizli’deki o sayıyı belirleyecektir. Ama benim halkımızdan tek istirhamım; bizi atlamasınlar, bizi takip etsinler. Ben onlardan bugün oy istemiyorum, destek istemiyorum, ama lütfen bizi takip etsinler. Zaman içinde göreceklerdir, kendi kafalarında değerlendireceklerdir. Çünkü siyaset ikna edebilme işidir, o insanların geleceği ile ilgili umut olabilme işidir, güven verebilme işidir. Bunu zaman içerisinde tabii hep birlikte görüp yaşayacağız.

*CHP’den, diğer partilerden ama özelikle CHP’den partinize geçişler oluyor. CHP’de bir de kırgın ayrılan isimler oluyor. Daha doğrusu partiden uzaklaşan isimler oluyor. Bunlardan biri mesela benim aklıma gelen Melike Basmacı. Bu tarz isimleri partinizde görebilecek miyiz acaba?

Yılmaz İçen: Tabii biz Memleket Partisi olarak 84 milyonun yani Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan, çevreyle, kadın haklarıyla, terörle arasına net çizgiler koymuş, Atatürk ilkelerine bağlı yani olması gereken her insana bizim kapımız sonuna kadar açık. Tabii ki Melike Hanım bizim için çok büyük bir değerdir. Tabii ki onlarla görüşmeler yapacağız, partimize davet edeceğiz. CHP’ beklentimizden ziyade bizim hedefimiz 50+1dir. CHP’nin aldığı toplam oy yüzde 22dir. Biz CHP’nin oylarının tamamını alsak bile 50+1e yüzde 28 fark var. Dolayısıyla bizim tüm Türkiye’den tüm siyasi partilerden bugüne kadar tercihlerini yapmış insanların biz oylarına talibiz zaten. Onun için burada CHP ile bölünme derler, bana göre ayrılmadır. İki kardeş babadan kalan mallarını bölüşürken bile kriz çıkabilir. Bu bir krizdir bana göre de. Bu krizi kim iyi yönetebilirse o bu işten kazançlı çıkacaktır. Ben tekrar söylüyorum CHP’sine başarılar diliyorum. Bundan sonraki siyasi hayatlarında da inşallah başarılı olurlar. Bizim Memleket Partisi olarak şahsi düşüncemi söyleyeyim. Ben Türkiye siyasetinin çıtasının yükselmesini, artık olması gereken platformlarda yapılması taraftarıyım. Zaten siyaseti de bunun üzerine oturttuk. Çözüm üretmeliyiz, işsizliklerimizi konuşmalıyız, geleceğimizi konuşmalıyız, tarım planlamalarını, eğitim planlamalarını konuşmalıyız. Sanayide sıkıntılarımız var, ihracatta var, turizmde var. Yani Türkiye’nin her alanında sıkıntı var.  O kadar çok konuşacağımız şey varken, olmayasıya işlerden konuşmak bizim için zaman kaybı, efor kaybı. Buda ülkenin önünde maalesef büyük bir engel.

 *Sayın İçen ilerleyen günlerde Sayın Muharrem İnce’nin Denizli ziyareti olacak mı?

Yılmaz İçen: Genel başkanımız çok çalışkan, çok dinamik. Genel Başkanımız çok sık Denizli’ye gelecektir. Biz il binamızı hazırladıktan sonrada hemen ilk etapta açılışa gelecek zaten. Tabii halkımızla buluşacağız yeni bir başlangıç yapacağız.

*Vatandaşlara mesajınızı alalım…

Yılmaz İçen: Vatandaşlarımızdan; bir umutlarını yeşertsinler, güzel geleceklerimiz olacak. Burada bizi takip etsinler bilhassa. Hiçbir şey umutsuz değildir. Yaşadığımız sürece, bir ışık varsa onu görebildiğimiz sürece yaşıyoruz anlamına gelir. Yaşam olan her yerde mutlaka umut vardır. Umutlarını yitirmesinler. Bizi takip etsinler.

RÖPORTAJ:ORAL CAN TATAR

KAMERA:VEYSEL BORAN YAŞA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.