enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Memur Zamlarına Bir Tepki De Vatan Partisi’nden

Memur Zamlarına Bir Tepki De Vatan Partisi’nden
25.08.2017
A+
A-

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu uzun tartışmalarla gündeme gelen Devlet ve sendikaların toplu sözleşme ve memur, işçi sınıfına verilen zamlar hakkında parti il binasında bir basın açıklaması yaptı.

İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu “AKP Hükümeti yanlış yolda ısrar ediyor. Eğer siz ekonomik krizden çıkmak istiyorsanız nimetleri de, külfetleri de toplumsal sınıflar arasında paylaştırmanız gerekir. Yükü emekçi sınıfların sırtına yükleyerek ekonomik krizden çıkabilmeyi ummak ham hayaldir. Çıkmaz sokaktır.Türk Milletinin birlik ve beraberliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu aşikardır. Ekonomik krizin yükünü emekçilerin ve üreticilerin sırtına yükleyerek refaha da ulaşılamaz, milli birlik de sağlanamaz, Vatan Savaşı da başarıya ulaştırılamaz. Çözüm borçlanma ekonomisini terk edip, üretim ekonomisine geçmektir. Çözüm nimetlerin ve külfetlerin adil paylaşılmasıdır. Çözüm milli birliğin sağlanarak Vatan Savaşını zafere ulaştırmaktır.”dedi.

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu’nun açıklamasının ayrıntıları şöyle;

* Krizin yükünü emekçilerin sırtına yükleyerek ekonomik bunalım atlatılamaz
* Ekonomik nimetler de, külfetler de paylaşılmalıdır.
* Artık dünyada neo-liberalleşme, küreselleşme ve özelleştirme politikaları iflas etmiştir.
* Çözüm karma ekonomidir, çözüm üreten Türkiye’dir

3,2 milyon memur ve 1,9 milyon memur emeklisinin toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçlarını ibretle ve hayretle izledik. Hükümetin verdiği buçuklu zamlarla 5 milyonun üzerindeki kamu emekçisi bir kez daha enflasyona ezdirilmiş ve yoksulluğa itilmiştir.

Öte yandan çiftçimiz tamda mahsulünü hasada başlamışken, hükümetin birçok tarım, gıda ve hayvan ürünlerinde gümrük vergilerini düşürerek ucuz ithalatın yolunu açmıştır. Siz yabancı malların ülkeye girişini kolaylaştırırsanız Türk çiftçisinin,Türk hayvancısının beline kazmayı vurmuş olursunuz.Tüketiciyi rahatlatmanın, piyasayı ucuzlatmanın yolu,yabancı malların pazarları egemenliği altına almasında değil, yerli üretimin artmasındadır. Bu da ithalatı kolaylaştıracak tedbirlerle değil, yerli üreticiyi teşvik etmekle olur.

AKP Hükümeti yanlış yolda ısrar ediyor. Eğer siz ekonomik krizden çıkmak istiyorsanız nimetleri de, külfetleri de toplumsal sınıflar arasında paylaştırmanız gerekir. Yükü emekçi sınıfların sırtına yükleyerek ekonomik krizden çıkabilmeyi ummak ham hayaldir. Çıkmaz sokaktır.

AKP Hükümeti dünyadaki ekonomik gelişmelerden ders almamışa benziyor. Artık dünyada neo-liberalleşmecilik, küreselleşmecilik,özelleştirmecilik politikaları iflas etti. Yerini karma ekonomi politikaları, kamuculuk, halkçılık ve milli iktisat politikaları aldı. Bakın dünyadaki gelişmekte olan ülkelere. Çin, Hindistan,İran,Rusya,Brezilya,Güney Afrika Atatürk’ün 1930’larda uyguladığı karma ekonomik politikalarla kalkınıyorlar. Batı ülkeleri içinde hiç büyüme hızı % 2-3 ü geçen bir ülke var mı?Bırakın büyümeyi birçok AB ülkesi iflasa sürükleniyor. Hala neo-liberalizmden, küreselleşmecilikten, özelleştirmecilikten medet ummak siyasi körlüktür.

Gerek ekonomik krizden çıkıp refaha kavuşabilmek, gerekse de iç ve dış teröre karşı vatanın bütünlüğünü sağlayarak barışa ulaşabilmemiz için Türk Milletinin birlik ve beraberliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu aşikardır. Ekonomik krizin yükünü emekçilerin ve üreticilerin sırtına yükleyerek refaha da ulaşılamaz, milli birlik de sağlanamaz, Vatan Savaşı da başarıya ulaştırılamaz.

Çözüm borçlanma ekonomisini terk edip, üretim ekonomisine geçmektir.Çözüm nimetlerin ve külfetlerin adil paylaşılmasıdır. Çözüm milli birliğin sağlanarak Vatan Savaşını zafere ulaştırmaktır.
ÇÖZÜM ÜRETEN TÜRKİYE’ DE, BİRLEŞEN TÜRKİYE’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.