enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, belediye başkanı veya vekil adayı olacak mı?       

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz Egeyön TV’de merak edilen soruları yanıtladı. Denizli’de 5-6 yıllık dönemde belediye başkanlığı ve milletvekilliği adaylığı için ismi sıklıkla geçen Yılmaz, ‘Adaylık için niyetiniz var mı?’ sorusunu yanıtladı. Yılmaz; “Siyaset aynı zamanda konjonktür, nasibe ve kadere bağlı şeyler. Sayın genel başkanımız ve genel merkezimizin takdiri ve teveccühü ile bir şeyler şekillenir. Ben hiçbir yere aday veya aday adayı değilim. Tekrar söylüyorum siyaseti o günkü konjonktür belirliyor. Genç bir siyasetçi olarak önümüzdeki sürecin uzun ve yoğun olduğunu biliyorum. “dedi.

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, belediye başkanı veya vekil adayı olacak mı?       
16.08.2022
A+
A-

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz Egeyön TV’den Oral Can Tatar’ın sorularını yanıtladı. Yılmaz, MHP’nin Denizli ve Pamukkale’deki durumunu, çalışmalarını, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin siyasi tutumunu, anket sonuçlarını, 6’lı masayı değerlendirdi. Denizli’de 5-6 yıllık dönemde ismi sıklıkla belediye başkanlığı ve milletvekilliği adaylığı için adı geçen Yılmaz, ‘Adaylık için niyetiniz var mı?’ sorusunu yanıtladı.

İşte Mehmet Ali Yılmaz ile gerçekleştirdiğimiz röportaj;

MHP Denizli ve Pamukkale’nin şehirdeki son durumundan bahseder misiniz?

“KENTTE BİR ENERJİ VE SİNERJİ OLUŞTURDUK”

Son dönemde gerçekleştirilen il başkanlığı, il yönetimi tanzimi ile yeni ilçe yönetimimizle kentte bir enerji ve sinerji oluşturduk. Biz 53 yıldır şanla ve şerefle Türk siyasetine mührünü vurduk. Ülkücü hareketin Türkiye’de zor anlarda kanını ve canını ortaya koyduğunu görüyoruz. Şehadete yürüyen büyüklerimiz var. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasını her daim temin etmek adına her şeyini ortaya koyduk. Ülkücü şehitlerimizi, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i rahmetle yad ediyorum. Bilge liderimiz Dr. Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı tanzimi ile Türk siyasetine katkı sağlamaya devam ediyor. Cumhur İttifakı milletimizin temel değerlerinden, milliyetçi ve muhafazakar ideolojinin tam anlamıyla teşekkül ettiği ittifaktır.

MHP Denizli’de sizin ilçe yönetiminizde değişiklikler oldu. MHP Denizli’ye neye hazırlanıyor?

“MİLLETVEKİLLERİMİZLE HALKIMIZI TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ”

Önümüzdeki seçimlerde MHP olarak Denizli’de en az 1 milletvekili ile belki milletvekilleri ile kentimizi, camiamızı ve halkımızı temsil etmek istiyoruz. Kendimizi daha doğru ve detaylı anlatmaya çalışıyoruz. Hemşerilerimizin teveccühlerini alarak, oylarımızı artırmak istiyoruz. MHP popülist bir parti değil. Oy kaygısı ile yola çıkmamıştır. Vatanın sıkıntılarını bilen ve bunlara çözüm getiren partidir. MHP Pamukkale olarak da mahallelerimizde ve kent merkezimizde canlı ve sinerjik çalışma yöntemleri sergiliyoruz. Dertleri anlayarak ve dinleyerek çözüm bulma yolundayız. Ben ortak aklın egemen olduğu siyaset anlayışına sahibim.

Devlet Bahçeli ülkenin bekası diye nitelendirdiği konularda ittifak ortağına ‘rest çekmekten’ çekinmiyor. Bu politikayı nasıl yorumluyorsunuz?

“ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM SONRA PARTİM VE BEN”

Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli, önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışı hepimize şiar olmuştur. Türkiye’nin dinamiklerini, tarihsel değerlerini, diplomasisini gibi farklı konularda siyasi tecrübesi ve duruşu takdir ediliyor. İttifak içinde farklı bakış açıları, uyarılar ve düzenlemeler Cumhur İttifakı ruhuna bağlı olarak kendini göstermektedir. Bu konularda sayın genel başkanımızın talimatları emir kabul ederiz. Genel başkanımızın açıklamaları ve tespitleri ilerleyen süreçlerde hep doğruluk gösteriyor.

ORC anket şirketi Denizli’de MHP’nin oyunu yüzde 4,5 gösterdi. Siz oy oranınızın bu olduğunu mu düşünüyorsunuz?

“ANKETLERDE ALGI YÜRÜTME AMACI GÖRÜYORUZ”

Bazı anketlere baktığımızda algı yürütme amacını görüyoruz. Biz o anketi ciddiye almadık. Bizim anketimiz asil milletimizin sandıktaki tercihidir. Baraj sıkıntısı ve gösterilen oy oranları gerçeği yansıtmamaktadır. Genel seçimlerde ilçemizde, kentimizde ve ülkemizde partimizin alacağı oy oranlarının barajın ne kadar üzerinde olacağını göreceğiz.

MHP’nin Denizli’deki belediye başkanlarının çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

AKCAN VE ŞEVİK’E ÖVGÜ

Yerel yönetimlerin genel siyasete sirayet ettiğini görüyoruz. Başarılı bir belediyecilikle genel siyasete doğrudan katkı koyuyorsunuz. Buldan ve Çal Belediyelerimiz başarılı çalışmalara imza atıyor. Sayın Şevik ve Akcan benim abilerim değerlendirmek anlamında ifade etmiyorum ama başarılı belediyecilikle halka hizmet ediyorlar. Çal’da seracılık, istihdam ve kadın kooperatifi çalışmalarının başarısını görebiliyoruz. Buldan’da Sayın Şevik’in gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik çalışmalarını, mimaride tarihi konakları restore ederek turizme katkı koymasını görüyoruz. Antik kent ile birlikte Buldan turizm kenti olma yolunda. Sayın Şevik’in pandemide hazırladığı kitabı da değerli buluyorum.

6’lı masayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

“BEN ÇOK SAYIDA SİYASİ PARTİDEN OLUŞMUŞ İTTİFAKIN BAŞARI ELDE EDEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Millet İttifakı’nın farklı siyasi partilerle bir ortaklığı var. Milletimiz bunu tayin edecektir. Cumhur İttifakı ise milletin ruhundan doğmuştur. 6’lı masanın hükümeti değiştirmek, Cumhur İttifakı’nı seçimlerde başarısız kılma bakış açılarına saygılıyım ama bizim ülkemizde kırmızı çizgilerimiz var. Terörle net mücadele, vatan ve millet bekası gibi. Onun için ben çok sayıda siyasi partiden oluşmuş ittifakın başarı elde edebileceğini düşünmüyorum. Buna karşın Cumhur İttifakı salt bir seçim birlikteliği değildir. Örneğin Denizli’de belediyelerin ve meclis üyelerin seçiminde sayısal bakış açısında değerlendirme yapmadık. Bunun gibi farklı argümanlarla yola çıkıyoruz. Ben milletimizin bir kez daha Cumhur İttifakı’na güçlü bir destek vererek Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden başarılı kılacağını, ittifaka yetki yenilenmesi vereceğini düşünüyorum.

Her dönemde Pamukkale, Büyükşehir belediye başkanlıklarına ve milletvekilliğine adaylık için adınız geçiyor. Böyle bir amacınız var mı?

“ADAY DEĞİLİM AMA SİYASETİ O GÜNKÜ KONJONKTÜR BELİRLİYOR”

Siyaset hedefler doğrultusunda ortaya konuyor. MHP Pamukkale İlçe Başkanı olarak genel merkezimiz tarafından onurlandırılmış durumdayım. Bu zaten onurlu bir görev. Ben bu görevi layıkıyla ortaya koyma derdindeyim. Siyaset aynı zamanda konjonktür, nasibe ve kadere bağlı şeyler. Sayın genel başkanımız ve genel merkezimizin takdiri ve teveccühü ile bir şeyler şekillenir. Ben hiçbir yere aday veya aday adayı değilim. Tekrar söylüyorum siyaseti o günkü konjonktür belirliyor. Bir maksat ve niyetle siyaset yürütmüyorum. Doğru olanın ve milletimizce karşılık bulanın olacağını biliyorum. Adaylıkta eğitim, tecrübe, emek, halkın tercihi boyutları var. Genç bir siyasetçi olarak önümüzdeki sürecin uzun ve yoğun olduğunu biliyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.