enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5691
EURO
34,9515
ALTIN
2.426,67
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C

Milletvekili Özkan, Odalara Ziyaretini Sürdürüyor

Milletvekili Özkan, Odalara Ziyaretini Sürdürüyor
24.03.2018
A+
A-

AK Parti Denizli Milletvekili ve MKYK Üyesi Av. Cahit Özkan haftalık olağan Denizli ziyaretleri kapsamında Denizli Madeni İşler ve Demirciler Odasını ziyaret etti.

 Oda başkanlığına seçilen Halit Tavşan’a hayırlı olsun dileklerini ileten Milletvekili Özkan; makamında ziyaret eden Özkan, Tavşan’a kendilerini ağırladıklarından dolayı teşekkür etti. Oda ziyareti sırasında demirci esnafının talep ve ihtiyaçlarını dinleyen Özkan, esnaf odaları ile koordineli çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİMİZ DAHA DÜZENLİ HALE GELMELİDİR

Oda Başkanı Tavşan, sanayi alanlarının şehirlere çirkin bir görüntü oluşturduğu belirtmesi üzerine Özkan: “Sanatkarlık ülkemizin ve şehrimizin kılcal damarlarındandır. Sanatkarların daha iyi şartlarda hizmet vermesi ve bizden sonra gelecek nesiller adına arkamızda kalıcı bir sanayi alanı bırakmak, kaliteli bir sanata erişebilmek için sanayi alanlarında çeki düzen vermeliyiz. Çalışan esnafını daha ferah bir ortamda hizmet vermesi açısından bu konu çok önemlidir. ” dedi.

Demirciliğin dünya tarihinin dolayısıyla, Ahi teşkilatlarımızın, lonca geleneğimizin ve dolayısıyla da Denizlimizin geçmişten günümüze en eski mesleklerinden olduğunu vurgulayan Özkan:

YETİŞMİŞ PERSONEL İHTİYACIMIZI KARŞILAYACAK EĞİTİM PROGRAMINI HAZIRLAMAMIZ GEREKMEKTEDİR

Sanayi esnafımızın ciddi anlamda potansiyel işgücüne, yani yetişmiş personele ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Bizler bu durumu hükümetimiz nezdinde ilgili mercilere ulaştıracağız. Bir taraftan zorunlu eğitimin gerekliliği olan; yani Türkiye’nin ortalama eğitim seviyesini yükseltmek için gerekli olan eğitim politikaları takip ederken, diğer taraftan da; küçük, büyük ayırmaksızın, sanayicinin üretim sektöründe yer alacak, üretim sürecine katılacak tüm şahısların, kendi becerilerine göre eğitim almalarını ve yetişmiş personel ihtiyacımızı karşılayacak eğitim programını hazırlamamız gerekmektedir. Bunun yöntemlerinden bir tanesi ve belki de en önemlisi olan, Türkiye’de eğitimin üretime dönüş sürecinin en önemli noktalarından olan çıraklık eğitimi dediğimiz programın, örgün eğitimin tamamlayıcısı olarak daha da aktif şekilde kullanılması olacaktır.

ÖĞRENCİLER DİN EĞİTİMİ DERSLERİNİ DE SEÇEBİLMELİDİR

Öğrencilerin almış oldukları sanat derslerinin yanında, din eğitimi derslerini de seçebilme fırsatı verilmesinin öğrenciler için faydalı olacağını vurgulayan Özkan, “Ahilik kültürünün temelinde Hak ve hakkaniyet vardır. Öğrencilerimizin sanat derslerinin yanında dinini de öğrenmesi öğrencilerimizin meslek hayatlarına atıldığında ahilik kültürünü yaşatması adına mantıklı bir çalışma olacaktır” diye ifade etti.

STAJ YAPILAN GÜN SAYISI KADEMELİ OLARAK ARTIRILMALIDIR

Özkan:“Endüstri Meslek Liseleri’nde eğitim-öğretim gören öğrencilerimizin staj yaptıkları gün sayısının artırılması ile hem sanayideki yetişmiş eleman ihtiyacı karşılanmış olacak hem de öğrenciler seçmiş oldukları meslek bölümünde yaparak-yaşayarak kendilerini geliştirmiş olacaktır. “diye ifade etti. Öğrencilerin sınıf düzeyleriyle staj yaptıkları gün sayısının doğru orantılı olarak artmasının staj durumlarını belli bir sistematiğe bağlayacağını vurgulayan Özkan, demirci esnafından gelen talep ve beklentilerin değerlendirmeye alınması için gerekli girişimleri yapacaklarını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.