enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5723
EURO
34,9777
ALTIN
2.460,03
BIST
9.887,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Mustafa Gülbay’dan Çarpıcı Açıklamalar

Mustafa Gülbay’dan Çarpıcı Açıklamalar
20.07.2017
A+
A-

Pamukkale Tv’nin sevilen programı ‘Analiz’in bu hafta konuğu Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay oldu. Ahmet Deda’nın soruları Başkan Gülbay’ın cevaplarıyla bir çok konuya açıklık getirildi.

Mustafa Gülbay 'Analiz'e konuk oldu

Ahmet Deda Mustafa Gülbay

‘Analiz’ 15 Temmuz değerlendirmesi ile başladı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay 15 Temmuz ile ilgili düşüncelerini açıkladı

Gülbay;”Siyaset Geriliminden Beslenenler Sayın Cumhurbaşkanı’nı yanlış yönlendiriyor”

Mustafa Gülbay;”15 Temmuz bu ülkede halkın darbeler tarihine verdiği en iyi cevaptır. Bu destanın üzerine 10 Ağustos’ta tüm siyasi partilerin katılımı ile Yenikapı ruhu ortaya çıktı. Şimdi bu girişimin 1. yılında bu günü anıyoruz. Biz de Buldan’da şovdan uzak bir şekilde etkinlik gerçekleştirdik. Bu durumun amacını aşmadan yapılması taraftarıyım. Biz tek yürek tek bilek olmak, yerine partiler arası gerilim arttı. Siyaset geriliminden beslenenler sayın Cumhurbaşkanı’nı yanlış yönlendiriyor.”dedi.

Programda Ahmet Deda’nın FETÖ Örgütü ile OHAL olmadan nasıl mücadele edilebilir? sorusuna, Gülbay;”1 yıl geçti, artık normalleşmemiz lazım”

Mustafa Gülbay;” OHAL ile bugüne kadar çözülmesi gereken çözülmeliydi. Şimdi OHAL varken, herşey ortaya çıktı mı? 1 yıl geçti, bu darbenin geldiğini sayın genel başkanımız mecliste söyledi. Bu konu 1 yıldır aydınlatılmadı. Artık ülke olarak normalleşmemiz lazım. OHAL olmadan da bu işlemler devam edebilir.

” OHAL demek KHK anlamına geldi”

Gülbay;” OHAL diyince artık kanun hükmünde kararlar akla gelir oldu. KHK’lar ile sadece FETÖ ile mücadelede kullanılmadı. Ülkenin fabrika ayarlarıyla oynadı. İşin içinde hukuk olmadan, özgürlük ve demokrasi olmadan sorunlarla OHAL ile mücadele edemiyorsunuz”dedi.

‘Analiz’de ‘Adalet Yürüyüşü’ değerlendirildi

Ahmet Deda; Siz de adalet yürüyüşüne katıldınız. Bu yürüyüş sonunda Genel Başkanın politikası farklılaşacak mı?

Gülbay;” Adalet Mitingi’ne her siyasi görüşten, her inanıştan insanlar katıldı. Ben AK Partili insanlarla da yürüdüm. Sordum onlara niye katıldınız? Biz de evlatlarımızın geleceği için, ortada bir adaletsizlik olduğu için yürüyoruz cevabını aldım. Adalet olgusu önemli. Cami’ye, kışlaya ve adliyeye siyaset sokmayacaksınız. Bu işin çözümü budur. Artık Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandumdaki yüzde 49’u kucaklayacağına inanıyorum”dedi.

Ahmet Deda ve Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın geniş değerlendirmelerine videodan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.