enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
27°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Oy ve Ötesi Gönüllü Gözlemcilerini Arıyor

2014 yılından beri şeffaf ve denetlenebilir seçim süreçleri için faaliyet gösteren Oy ve Ötesi, 31 Mart’ta yapılacak seçimler için gönüllü sandık gözlemcisi (müşahit) kayıtlarını açtığını duyurdu. Gönüllü olmak isteyenler oyveotesi.org adresinden kolaylıkla kaydolabilecek.

Oy ve Ötesi Gönüllü Gözlemcilerini Arıyor
18.03.2019
A+
A-

Şeffaf ve denetlenebilir seçim hedefi doğrultusunda bir araya gelen gönüllülerden oluşan Oy ve Ötesi, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için de sandık güvenliğine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 2014 yılından beri 8 seçimde, yaklaşık 250 bin gönüllüsüyle, Türkiye’nin dört bir yanında varlık gösteren Oy ve Ötesi, faaliyetlerini tamamen tarafsız ve bağımsız bir şekilde yürütüyor.

KOLAYLIKLA KAYIT

Gönüllü sandık gözlemcisi (müşahit) olmak isteyen herkesin oyveotesi.org sitesinden kolaylıkla kaydolabileceğini duyuran Oy ve Ötesi, seçim günü uygulamalarının mevzuata uygun şekilde gerçekleşmesi amacıyla seçimlere ilişkin bilgi birikimini ve tecrübelerini, vereceği eğitimlerle gönüllülerine ve tüm seçmenlere bir kez daha aktarmayı hedefliyor.

EĞİTİMLER VERİLECEK

Oy ve Ötesi, 31 Mart seçimlerine yönelik gönüllü sandık gözlemciliği (müşahitlik) organizasyonunu, geçmiş seçimlerde en yüksek oyu alan iki siyasi parti arasındaki oy farkının birbirine yakın olması ve ilgili ilde/ilçede Oy ve Ötesi gönüllüsünün bulunması kriterlerinden yola çıkarak yaptığı analiz çalışması doğrultusunda il ve ilçe bazında önceliklendirdiğini açıkladı. Bu analize göre Denizli ilinin Merkezefendi ve Pamukkale ilçeleri, müşahide öncelikli olarak ihtiyaç duyan ilçeler olarak tespit edildi. Merkezefendi ve Pamukkale ilçeleri için gönüllü gözlemci başvurusu almaya başlayan Oy ve Ötesi, bu ilçelerde yapılacak eğitimleri oyveotesi.org sitesinden duyuracak.

Önceki seçimlerde olduğu gibi 31 Mart’ta da ücretsiz mobil uygulaması aracılığıyla, seçimlerde ihtiyaç duyulabilecek tüm bilgi ve dokümanları seçmenlerin erişimine hazır bulunduracağını ifade eden Oy ve Ötesi, dileyen herkesin uygulama aracılığıyla sandık sonuç tutanağı fotoğraflarını Türkiye Tutanak Teyit (“T3”) sistemine gönderebileceğini belirti. Oy ve Ötesi ayrıca, elde edilen tutanaklardaki sayısal veriler ile açıklanan sonuçların, bu seçimde de, T3 sistemi aracılığıyla karşılaştırılıp kontrol edileceğini duyurdu.

Kayıt için: www.oyveotesi.org

Kayıtla ilgili sorular için: kayit@oyveotesi.org

Diğer konular için: iletisim@oyveotesi.org

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.